Afbeelding
Foto: Monica Praat

Op zoek naar Floris

Algemeen

HERNEN – Omdat het 50 jaar geleden is dat de televisie-serie Floris voor het eerst op de Nederlandse televisie verscheen en kasteel Hernen één van drie kastelen is, waar deze serie werd opgenomen wordt dit jaar extra aandacht besteed aan de serie Floris.

Naast aandacht voor de filmlocatie is er in de meivakantie (28 april t/m 5 mei) speciaal voor de kinderen een tocht door het kasteel, waarbij er allerlei opdrachten gedaan moeten worden, die de kennis en kunde van Floris zullen testen. Ben je net zo slim? Net zo handig met een zwaard? En durf je ook alles? Kortom ben jij de nieuwe Floris: kom dan naar kasteel Hernen.

Door het hele kasteel laten we zien waar en welke scenes er gefilmd zijn en het zal dan ook voor Floris-fans een feest van herkenning zijn. Alleen al de binnenplaats zal meteen de herinnering oproepen aan een spectaculaire vechtscene en ook menigeen de truc met de steen uit de muur voor de geest kunnen halen.

Daarnaast zijn in de directe omgeving ook een aantal onvergetelijke scenes opgenomen, zoals de mannen gebonden aan de wieken van de Hernense molen of het brandende water.

De expositie 'Floris op Hernen' zal t/m eind oktober 2019 te zien zijn.

Data en tijden: 28 april t/m 5 mei op dinsdag, woensdag, donderdag, zaterdag en zondag van 13.00-17.00 uur

Entree: Kinderen 4 t/m 18 jaar € 5,00 en volwassenen € 8,50

Donateurs Geldersch Landschap& Kasteelen:Volwassenen: Gratis
Kinderen: € 3,00
Museumkaart alle leeftijden op vertoon van pas: Gratis

Adres: Kasteel Hernen, Dorpsstraat 40, 6616 AH Hernen.