Logo demaasenwaler.nl
Foto: EHBO Vereniging Beneden-Leeuwen

EHBO Vereniging Beneden-Leeuwen houdt oefening

BENEDEN-LEEUWEN - "Er is een explosie geweest in de keuken van de kantine bij HDV De Vijffthienhont aan de Klossenstraat in Beneden-Leeuwen, EHBO wordt gevraagd hulp te bieden". Dat is de inhoud van de sms die Matthieu van Wijk, voorzitter van de EHBO vereniging stuurde naar de leden.

De organisatie van deze oefening heeft weer haar uiterste best gedaan om er en een mooie oefening van te maken. In samenwerking met Lotuskring Rivierenland, die de lotusslachtoffers leverde, De Hondenclub en de leden die een grote bijdrage leverde aan deze oefening.

Er was een explosie geweest in de keuken van de kantine. Daar kon je geen hand voor ogen zien wegens een enorme rookontwikkeling die ontstaan was. Er waren verschillende slachtoffers te betreuren met verschillende verwondingen waarvan één slachtoffer ook nog een Hypo kreeg, en helaas ook een overleden reanimatiepop…

In en rondom de container naast het gebouw was het een enorme ravage, hier moest een slachtoffer met armletsel door de omgevallen spullen in de container naar buiten worden gebracht. Een meneer in een auto was zo geschrokken van de explosie dat hij pardoes een mevrouw met een fiets aan had gereden. Zij had schaafwonden en een gebroken been als gevolg van de aanrijding. De bestuurder van de auto durfde niet meer uit de auto te komen hij was in shock.

Een andere mevrouw was op het trainingsveld gebeten door een hond die uiteraard ook was geschrokken van het hele gebeuren. Niet zichtbaar in de struiken aan de rand van het veld zat een meneer die zich schuil hield omdat hij de honden die daar aan het trainen waren aan zag voor enorme monsters omdat hij paddo's had genuttigd.

De trainer en de cursisten met hun honden liepen wat verward over het veld, maar werden later ook in veiligheid gebracht. Ondertussen dat zij naar de veilige plaats liepen kreeg de zwangere cursist hevige last van een pijnlijke harde buik…

Het was een leerzame, leuke oefening. Het weer werkte ook mee waardoor er door de organisatie terug gekeken kan worden op een geslaagde oefening!

Meer berichten