Afbeelding
Foto: Menno Binsma

BMX Team TVE Sport dichterbij Olympisch podium met Nieuw-Zeelandse aanwinst

Sport

NIJMEGEN - Het Nederlandse BMX Team TVE Sport heeft het nieuwe team gepresenteerd, waar de zusjes Smulder deel van uitmaken. Opvallende toevoeging aan het team is de Nieuw-Zeelandse Sarah Walker. De Nieuw-Zeelandse won zilver op de Spelen in Londen. Trainer Ger Bongers ziet met deze samenstelling het Olympisch podium in Tokyo 2020 dichterbij komen.

Het team bestaat uit Laura Smulders, Merel Smulders, Sarah Walker, Jessie Smith, Indy Scheepers, Ian van Heugten, Stef van Doren en Wouter Segers. Met deze samenstelling is een Olympische zegen volgens trainer Bongers nog dichterbij. "Het komende jaar trainen we met elkaar nog harder. Op weg naar Tokyo, op weg naar goud", aldus Bongers.

Huidig wereldkampioene Laura Smulders kende afgelopen jaar een perfect seizoen. Ze veroverde de nationale, Europese en wereldtitel en won voor het derde jaar op rij de wereldbeker. Nu gaat zij voor goud. "Ik ga er richting Tokyo alles aan doen om zo hard mogelijk te rijden en mijn ploeggenoten te ondersteunen op weg naar hun doelen. Laat de Spelen maar komen!".