Logo demaasenwaler.nl

Nieuwe website Gemeente West Maas en Waal

WEST MAAS EN WAAL - Gemeente West Maas en Waal heeft een nieuwe website. De indeling van deze site is tot stand gekomen met input van inwoners.

De website ziet er niet alleen frisser en eigentijdser uit. Maar als inwoner, ondernemer of willekeurige bezoeker is de informatie sneller en gemakkelijker te vinden. De informatie die op onze vorige website het meest werd gezocht, staat meteen op de homepage. Daarnaast is er een duidelijke zoekfunctie op iedere pagina. En uiteraard werkt deze website ook goed op telefoon of tablet.

Veel online regelenBurgemeester Vincent van Neerbos: 'Wij vinden het belangrijk dat inwoners en ondernemers zoveel mogelijk online kunnen regelen. Wel zo handig en gemakkelijk. Veel kan nu op deze website al geregeld worden. Maar we blijven de website verbeteren zodat het steeds meer online mogelijkheden biedt.'

Toegankelijke website

De website voldoet aan de toegankelijkheidseisen. Dit zijn internationale standaarden voor kwaliteit en toegankelijkheid. Zodat bezoekers die niet goed zien of moeite hebben met ingewikkelde teksten, ook de website kunnen gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan kleuren-blinden, doven, mensen met dyslexie en mensen die de Nederlandse taal minder goed machtig zijn. Er is de mogelijkheid om de letters te vergroten en de website heeft een voorleesfunctie.

Veel input van gebruikers

Bij het maken van deze site betrok de gemeente inwoners. Vincent van Neerbos: 'Dat vinden we belangrijk, want alleen een bezoeker kan ons vertellen waar informatie logisch staat. Online hebben we maar liefst 100 reacties ontvangen. Dat heeft ons erg geholpen. Uiteraard staan wij altijd open voor verbeteringen. Op de website kan iedereen dat op iedere pagina gemakkelijk aangeven.'

Meer berichten