Logo demaasenwaler.nl
Maandag 15 april werd geproost op de officiële start van de pleisterplaats.
Maandag 15 april werd geproost op de officiële start van de pleisterplaats. (Foto: John van Gelder)

Eerste paal Veerdam geslagen

DRUTEN - Na bijna vijf jaar van voorbereidingen ging de aanleg van de pleisterplaats aan de Drutense Veerdam afgelopen maandag officieel van start. Met het slaan van de eerste paal in de Waalhaven door gedeputeerde Meijers van provincie Gelderland, werd het startschot gegeven voor de werkzaamheden op de bijzondere locatie aan de Waal.

Een gevoel van trots overheerste maandagavond bij de aanwezige bestuurders en lokale ondernemers, van wie er 45 een sponsorbedrag inlegden om de ambitieuze plannen te verwezenlijken. Gemeente Druten maakte uiteindelijk in samenwerking met provincie Gelderland de weg vrij voor de realisatie.

Rivierpleisterplaats
Bruisend middelpunt van de heringerichte Veerdam wordt een schip met verschillende horecagelegenheden. Het betreft het voormalige bunkerwinkelschip, dat door Stichting Veerdam Exploitatie werd aangekocht en volledig gerestyled.

'Verder komen er een aantal camperplaatsen aan wal en een aanlegsteiger voor pleziervaarders in de haven', vertelt Rob Huisman, één van de kartrekkers van het project. 'Een fietsverhuurder en toeristisch informatiepunt maken van de locatie een volwaardige rivierpleisterplaats.'

Aan Dek
Drutenaar Paul van Rossum is vanaf het prille begin bij de plannen betrokken en wordt één van de horecaondernemers op het schip. In nog geen maand tijd wist hij middels crowdfunding 2,5 ton in te zamelen voor de realisatie van zijn plannen. 'Hier gaat het gebeuren', vertelt hij, al wijzend naar de plek waar het (horeca)schip komt te liggen. 'Eind mei start ik aan boord met een lunchcafé. Een aantal maanden later open ik daarnaast een bed & breakfast en een bier- en grillrestaurant, waarin ik in samenwerking met de Nijmeegse microbrouwerij Oersoep zelf bier zal brouwen. Allen onder de toepasselijke naam Aan Dek.' Naast Aan Dek vestigt ook lunchcafé Pauli's van 's Heeren Loo zich op de boot, dat de naam 'De Kapitein' krijgt.

Festival
In het weekend van Hemelvaart is de vernieuwde Veerdam in volle glorie te bewonderen. Voor de opening staat onder meer een kleinschalig vierdaags festival op de agenda.

Meer berichten