Roda'28 kan Dio'30 niet verrassen

WINSSEN - Ondanks een goede start in de 1e helft kan een gehandicapt Roda'28 niet winnen van Runner up Dio'30 en aan het eind van de wedstrijd neemt Dio'30 enigszins geflatteerd de punten mee naar Druten.

Door blessures miste Roda'28 een 4-tal basisspelers in deze wedstrijd, maar hun vervangers speelden allen een goede wedstrijd. In de 1e helft waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd en werd er veel op het middenveld gevoetbald, voor beide doelen waren er wel kansjes, maar veel doelgevaar heeft het goed opgekomen publiek niet kunnen waarnemen. In de 40e minuut krijgt Roda'28 de 1e grote kans, wanneer Pim Tromp een breedtepass geeft op Joost Gerrits, die ziet Marijn van Kraaij in de vrije ruimte sprinten en speelt de bal goed aan. Marijn controleert de bal, komt voor de keeper, maar helaas schiet de bal langs de verkeerde kant van de paal, dus geen voorsprong voor Roda'28.

Vrij snel daarna is er een ongelukkige situatie op het middenveld, waarbij de scheidsrechter tot ieders verrassing een vrije trap geeft aan Dio'30, terwijl de Roda'28 spelers dachten dat zij de vrije trap zouden krijgen. Door deze verrassende situatie was de Roda'28 defensie even uit haar organisatie en de vrije trap werd snel genomen door Dio'30 en spits Brian Croonen wist dit buitenkansje goed uit te pakken. Na deze tegenslag ging Roda'28 weer energiek ten aanval en nu was het Pim Tromp, die een grote schietkans kreeg, maar helaas hij schoot iets te gehaast en de bal ging over het doel. Vrijwel direct hierna fluit de scheidsrechter voor rust en kan Roda'28 even bijkomen van deze teleurstelling en weer nieuwe energie tanken voor de 2e helft.

In de 2e minuut na rust is er een vrije trap voor Roda'28, aanvoerder Stijn Gradussen legt de bal bij de 2e paal neer, waar Bob Stevens, tussen 2 DIO verdedigers in, de bal toch op doel kan koppen en met een uiterste krachtsinspanning weet Dio'30 doelman Dennis Amati de bal te keren. Roda'28 verdediger Nick Janssen kan de losgelaten bal wel koppen, maar helaas niet tussen de palen en komt Dio'30 wederom goed weg. In het verdere verloop van de wedstrijd zien we dat Dio'30 niet voor niets op de 2e plaats staat, ze zijn wat rustiger aan de bal en krijgen de wedstrijd steeds meer onder controle. In de 70e minuut is er een aanval over rechts van Dio'30, er wordt een matige voorzet gegeven, die door bijna iedereen gemist wordt, maar bij de 2e paal kan Brian Croonen met wat geluk zijn 2e doelpunt binnen tikken en staat Dio'30 enigszins geflatteerd met 2 – 0 voor. Roda'28 trainer Wim Joosten probeert met enkele wissels het tij te keren, maar dit gaat helaas niet lukken. In de 88e minuut weet Dio'30 invaller Dadier Casal 2 Roda'28 spelers uit te kappen en vrij voor het doel laat hij keeper Martijn Teuwsen ook kansloos en de 3 – 0 overwinning voor Dio'30 is een feit.

Roda'28 speelt de komende Paasdagen 2 belangrijke wedstrijden en wel Paaszaterdag thuis tegen RKSV Driel om 18.00 uur op De Boshof te Winssen en 2e Paasdag om 14.30 uur uit tegen Arnhemse Boys. Voor het ontlopen van de nacompetitie zijn beide wedstrijden voor alle 3 de teams van belang om punten te scoren en de te stijgen op de ranglijst.

Spelers en staf rekenen weer op een goede ondersteuning van de Roda'28 supporters.