Afbeelding
Foto: Triathlon Wijchen

Triathlon in Wijchen

Sport

WIJCHEN - Op zondag 30 juni a.s. wordt in de gemeente Wijchen een triathlonwedstrijd gehouden. Deze vindt plaats tussen Niftrik, Balgoij en Wijchen. De Gemeente Wijchen, provincie Gelderland en de Nederlandse Triathlonbond NTB zijn betrokken partners bij deze mooie zwem-, wieler- en hardloopwedstrijd.

De Wijchenaar en triathleet Tom Middelhuis droomt al jaren over het organiseren van een triathlon. Dit jaar heeft hij de autoriteiten zo ver gekregen om in zijn eigen woonplaats Wijchen, samen met deelnemers van zijn loopgroep Runningsports uit de wijken Kerkeveld/Huurlingsedam, een triathlon te organiseren.

Leuk is om te weten dat er tussen 1986 en 1991 in Wijchen jaarlijks een triathlon vanuit het toenmalige openluchtzwembad De Wijchert werd georganiseerd. Komende zomer is de omgeving van hotel Hoogeerd in Niftrik de start- en finishlocatie van de Wijchense Triathlon. Voor publiek is het ook leuk om langs het parcours een kijkje te nemen naar de deelnemers die het er op wagen om de 3 onderdelen, zwemmen, fietsen en hardlopen achter elkaar te volbrengen.

Er zijn verschillende wedstrijden waarvoor je je kan aanmelden, te weten een kwart, een achtste of een zestiende triathlon. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om je als duo of trio aan te melden, bijvoorbeeld samen met je gezin, vrienden of collega's, waarbij ieder een onderdeel voor zijn/haar rekening neemt. Zo is deze triathlon voor elk niveau van beginners tot gevorderden bereikbaar.

De inschrijving is inmiddels geopend en er is ruimte voor maximaal 600 deelnemers. Dus ben je sportief en heb je ook de triathlon op je bucketlist staan, meld je dan nu aan voor dit mooie evenement in de prachtige omgeving van Wijchen. Voor meer informatie en aanmelden kun je terecht op de www.triathlonwijchen.nl. Ook geïnteresseerde bedrijven die de triathlon in Wijchen een warm hart toe dragen, kunnen voor sponsoring ook terecht op deze website.