Afbeelding
Foto: Wil Hoes

Oranjeconcert Nijmegen brengt Mozart Totaal

Cultuur

NIJMEGEN – Het gratis toegankelijke Oranjeconcert in de Nijmeegse Sint-Stevenskerk vormt zaterdag 27 april de feestelijke muzikale afsluiting van Koningsdag. Het dateert al van 1985. Toen was het Oranjeconcert in de Sint-Jozefkerk. In 2005 verhuisde het definitief naar de Sint-Stevenskerk.

Dit jaar krijgt de uitvoering een speciaal tintje. De 170 jaar bestaande Koninklijke Gemengde Zangvereniging Orpheus uit Druten presenteert met vocale solisten onder leiding van Maarten-Jan Dongelmans een keur aan Mozartmelodieën, getiteld Mozart Totaal. Het in en buiten het Land van Maas en Waal bekende koor is al vele jaren de dragende kracht achter het Oranjeconcert Nijmegen.

Op het programma staan, onder meer, de sprankelende Lauretanische Litanie KV 109, het ontroerende Laudate Dominum KV 339 en fragmenten uit de beroemde opera's Le nozze di Figaro, Così fan tutte, La clemenza di Tito en Die Zauberflöte. Daarnaast klinken liederen en ensembles van de meester uit Salzburg.

Uiteraard ontbreken op het Oranjeconcert ook het Wilhelmus en de Koninklijke hymne Domine salvum fac van Adrianus Giesen niet.

Solisten zijn Claudia Wijers, sopraan, Véronique Lamers, mezzosopraan, Jurgen de Jong, tenor, Roel Schutgens, bas, en Roland Aalbers, piano. De algehele muzikale leiding is in handen van dirigent Maarten-Jan Dongelmans.

Het Oranjeconcert Nijmegen op Koningsdag 27 april wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Nijmegen en de Oranjestichting Nijmegen.

Aanvang 20.00 uur. Toegang gratis.