Afbeelding
Foto: Artival

Kunstmarkt in de Tinnengieter

Cultuur

BEUNINGEN - De laatste zondag in juni organiseert Het Artival een Kunstmarkt in de Tinnengieter te Beuningen. Men streeft ernaar om zoveel mogelijk verschillende kunstvormen te laten zien, onder andere schilderijen, keramiek, edelsmeden, beeldhouwen, textiele werkvorming.

Er is dus een gevarieerd aanbod van kunst en de kunstenaars staan zowel buiten als binnen. Er zullen ongeveer 90 kunstenaars aan deze kunstmarkt deelnemen uit binnen- en buitenland. Er wordt niet alleen tentoongesteld, maar ook verkocht. Toch is het de bedoeling van de kunstenaars om het publiek kennis te laten maken met hun werk.

Er worden doorlopend demonstraties gegeven op verschillende plekken van het terrein. Onder andere pottendraaien en Raku stoken door Jos Schleedoorn, Houtskool tekenen door Hein Aldenhoven, Hout draaien door Jan van Hoeck, Aquarellen door Marie-Jose Mol, Glas in Lood door Gerda Berns. Op het terras kunt u genieten van de drankjes en 's middags is er een muzikale opluistering van het koor History Sounds uit Groesbeek.

De kunstmarkt vindt dit jaar plaats op 30 juni van 11:00 – 17:00 uur in en rondom de Tinnegieter te Beuningen. Toegang is 2,50 euro inclusief consumptie. De opbrengst komt ten goede aan een goed doel of vereniging. Er zijn drie grote parkeerplaatsen: Thorbeckeplein, Mauritsplein en het Asdonckterrein. AUB niet parkeren in de woonwijk. Info: Secretariaat Tel: 024-3560508 / www.Artival.nl.