Babbels

Column

MFA De Asdonck

Ergens in september moet de Beuningse gemeenteraad een beslissing nemen over een onzalig plan voor het huidige evenemententerrein De Asdonck. Er komen dure woningen waar dan evenementen als Beuningen On Ice tussen gepropt moeten worden. In de commissie Ruimte was nu al een presentatie over die bouwplannen en het evenemententerreintje.

En daar ging iemand onverwacht keihard op de rem staan. Want als dit definitief wordt dan is de kans op een prachtige plek voor sporthal, dorpshuis en zwembad samen in één gebouw definitief verkeken was de boodschap. U denkt dat het die dekselse oppositie weer was. Fout! Het was Paul ten Haaf, raadslid voor de VVD, een partij die toch echt in de coalitie zit en die wil je met een dergelijk plan wel binnen boord houden.
Ten Haaf verbaasde de collega's van BN&M en het CDA door met een compleet eigen verhaal te komen.
De strekking: gaan we op korte termijn wat geld verdienen met woningen op de Asdonck? Of kijken we naar een lange termijn oplossing die misschien wel veel meer voordelen biedt; namelijk alle voorzieningen bij elkaar op de Asdonck, en dan is er alle ruimte voor woningbouw op gewilde plekken waar nu sporthal, zwembad en dorpshuis nog staan.

Wethouder de Klein was 'not amused'. De hele trukendoos ging open. 'Dit is niet aan de orde, de VVD is de laatste jaren hier nooit mee gekomen, inwoners hebben recht op dat we eens een plan afmaken voor het Asdonckterrein en we kunnen een MFA helemaal niet betalen.'
Niet betalen??? Er is na al die jaren nog steeds geen geld gereserveerd voor vervanging van het meer dan gedateerde zwembad, dorpshuis en sporthal?

Trouwens, dat geld is er wel. Op de plekken waar die gebouwen nu nog staan kan je als gemeente woningen bouwen en die leveren geld op.

Ik zal de wethouder vertellen waar Beuningse inwoners recht op hebben: geen woningen voor de 'happy few', maar eindelijk een fatsoenlijk nieuw zwembad, dorpshuis en sporthal.