Er zijn al volop voorjaarsbloeiers te krijgen bij GroenRijk.
Er zijn al volop voorjaarsbloeiers te krijgen bij GroenRijk. Foto: Ton van Hulst

Voorjaar leeft bij GroenRijk

Zaken

BENEDEN-LEEUWEN - 'GroenRijk is het groene hart van Maas en Waal, dat kun je wel stellen', zegt John Cobussen van GroenRijk Beneden-Leeuwen. 'We hebben hier namelijk meer dan alleen de standaardartikelen: meer variëteiten en een groter assortiment. Wat we eventueel niet direct in huis hebben, regelen we snel via ons uitgebreide netwerk. Ik ben enige tijd geleden zelfs naar Italië geweest, waar ik onder andere olijfbomen heb gehaald die ook in ons Nederlandse klimaat goed groeien.'

Daarmee speelt GroenRijk in op een trend die nu heerst: mensen willen hun tuin weer groen maken, in tegenstelling tot de mode van enkele jaren geleden, toen er, ten koste van nogal wat beplanting, veel bestrating werd aangelegd. En het is natuurlijk zaak de tuin het hele jaar door mooi en boeiend te houden. 'Onze medewerkers denken met u mee en visualiseren hun ideeën met planten. Wij hebben contacten met de meest vooraanstaande kwekers, en zij kunnen u ook adviseren over de indeling van uw tuin.'

Verlengstuk van woonkamer

Een andere actuele trend is dat de tuin in toenemende mate wordt gezien en beleefd als een soort verlengstuk van de woonkamer en de woning. Het aanplanten van verschillende soorten groen werkt uiteraard ook nog eens de biodiversiteit in de hand. Mensen willen bovendien hun tuin meer onderscheiden, zodat niet alle tuinen er min of meer hetzelfde uitzien.
Daar zijn allerlei manieren voor: bijvoorbeeld diverse items om een en ander aan te kleden: lantaarns, leuke potten en bakken, en niet te vergeten een ruime sortering verlichting voor in de donkere uurtjes. Natuurlijk zijn diverse vijverartikelen, zoals ornamenten voor in en op het water, ook belangrijke sfeermakers.

Vrolijke groene tuin

Voor een vrolijke groene tuin is er bij GroenRijk, naast een keur aan winterharde planten, vanaf half april ook een enorm assortiment eenjarige zomerbloeiers en kuipplanten beschikbaar. GroenRijk in Beneden-Leeuwen is in het voorjaar elke zondag open.

Door Ton van Hulst