Stichting Tegenwind opent de aanval op BN&M

Politiek

BEUNINGEN - De Stichting Tegenwind heeft een pittige brief geschreven aan de fractie van Beuningen Nu & Morgen over de plannen voor windturbines in de gemeente.

In de brief zegt de stichting nadrukkelijk dat zij  "het stemgedrag van uw fractie nauwlettend zullen volgen en u mag er op rekenen dat wij dit, zo nodig jarenlang, onder de aandacht van onze achterban en de overige bewoners van Beuningen zullen blijven brengen."

Volgens de briefschrijvers zijn er "1100 bezorgde bewoners". Wie dat precies zijn en waar zij wonen wordt in de brief niet verder toegelicht. De tegenstanders zeggen dat dit voorstel bij een deel van de bevolking "door de strot geduwd wordt."

De stichting zegt dat de wethouder de uitgestoken hand van de stichting niet aanneemt, wat die uitgestoken hand precies is, wordt ook niet duidelijk uit de brief.

Volgens Tegenwind is er veel verzet in Beuningen: "Wij roepen uw fractie op om zich te bezinnen op uw steun voor dit raadsvoorstel dat geen daadwerkelijk draagvlak heeft in de Beuningse gemeenschap. Sterker nog met het aannemen van dit voorstel bent u er als grootste fractie hoofd-verantwoordelijk voor dat de Beuningenaren tegenover elkaar komen te staan. Dit raadsvoorstel is een splijtzwam in de Beuningse gemeenschap."

Dinsdagavond heeft de gemeente een beslissing genomen over de plannen rondom de windturbines, maar er is nog geen besluit genomen over de definitieve locaties voor de windmolens.

Door Patrick Huisman