Jesper de Jong (l) en Justin Eleveld.
Jesper de Jong (l) en Justin Eleveld. Foto: Lewabo

Lewabo Lions nemen revanche

NIEUWERKERK - De heren van de Lewabo Huismangroep moesten bij de start van de nieuwe voorjaarscompetitie meteen aan de bak. Ze moesten op visite bij de huidige landskampioen TC Nieuwerkerk. En daarmee krijgt Lewabo dus meteen kans op revanche op de nipt verloren play-off finale van vorig jaar juni.

Lewabo komt aan de start met Stefan Wauters, Pedro Mol, Remko de Rijke en nieuwelingen Justin Eleveld en Jesper de Jong. De Lewabo Lions komen geweldig uit de startblokken. Als eerst mag Remko de Rijke het opnemen tegen Yoran Verschoor. De partij kent lange rally's maar De Rijke trekt deze partij met 7-5 en 6-3 in twee sets naar zich toe. Justin Eleveld komt tegelijk aan de start tegen Jeroen Camfferman. Justin Eleveld had het beste van het spel, maar Camfferman houdt de bal goed in het spel en trekt de tiebreak van de eerste set uiteindelijk naar zich toe. In de tweede set zet Camfferman door en kijkt Eleveld tegen een achterstand van 4-1 aan, wanneer Camfferman last krijgt van zijn bovenbeen en de wedstrijd moet opgeven.

Vervolgens treedt Stefan Wauters aan tegen Bart van den Berg. De eerste set gaat lang gelijk op, maar Wauters trekt in de tiebreak aan het langste eind, waarna hij ook de tweede set met 6-3 binnenhaalt. Op de baan ernaast mag nieuweling Jesper de Jong het opnemen tegen Alban Meuffels. Met overtuigend spel wint De Jong de eerste set met 6-3; de tweede set gaat het lang gelijk op en kan Jesper de Jong uiteindelijk de wedstrijd op zijn naam schrijven. Na de vier enkelpartijen staan de Lewabo Lions met 4-0 voor op Nieuwerkerk.

In de dubbelpartijen winnen Justin en Stefan met 0-6 4-6 van Yoran Verschoor en Guy den Heijer, terwijl Pedro Mol en Jesper de Jong de enige nederlaag van de eerste competitiedag moeten incasseren tegen Bart v.d. Berg en Alban Meuffels (6-4 6-4). Eindstand van de eerste competitie dag: Nieuwerkerk - Lewabo. 1-5

Komende zondag 14 april is de tweede competitiedag. Dan spelen de Lewabo Lions thuis op het tennispark aan De Peel 10 in Beneden-Leeuwen tegen Arnolduspark. De wedstrijden starten om 12.00 uur en de toegang is gratis.