Bram Kooijmans tweemaal trefzeker voor Leones.
Bram Kooijmans tweemaal trefzeker voor Leones. Foto: Eddie Pas

Klinkende overwinning Leones in Best

BEST - In de uitwedstrijd bij Best Vooruit heeft Leones een klinkende 0-4 overwinning behaald. Beide teams ontmoetten elkaar ook vorige week al op het gras van Leones toen het 2-2 werd en Best Vooruit had de verwachting in de thuiswedstrijd Leones te kunnen verslaan omdat zij op kunstgras spelen. Maar na 25 minuten was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld in Leones voordeel.

Op het zeer fraaie sportpark de Leemkuil verliepen de eerste 9 minuten een beetje rommelig met veel balovernames en een iets meer drukkend Best Vooruit. Maar dat beeld veranderde rigoureus toen Leones een penalty kreeg toen Stefan de Jong tamelijk onnodig binnen de 16 meter hard werd gevloerd. Bram Kooijmans schoot vervolgens onberispelijk raak. Leones kreeg nu vat op het spel en speelde gemakkelijk. Met goede combinaties zette Leones nu de thuisploeg vast. Na een kwartier werd het 0-2 toen Stefan de Jong op links goed doorging en bij de achterlijn Bram Kooijmans op maat bediende die simpel de bal binnen kon tikken. Vlak hierna kopte Floris Florussen een vrije trap van Joshua Lopez Cuijten op de lat en schoot Bram Kooijmans de bal hard op de vallende doelman. Toch werd het binnen 25 minuten nog 0-3 toen Stefan de Jong uit een voorzet de bal op de lat schoot en Dylan v.d. Ven de rebound binnen werkte. Hiermee was de wedstrijd dus eigenlijk al gespeeld. Vlak voor rust zette Best Vooruit nog even aan maar goed verdedigen en uitstekend keeperswerk van Noud Coppes voorkwamen een doelpunt voor Best Vooruit.

In de 2e helft was het Leones dat Best Vooruit wat meer liet komen en middels de snelle uitbraak probeerde verder uit te lopen. Als de ploeg iets scherper voor het doel was geweest was dat al snel gelukt. Na een kwartier lukte het toch toen Milo Prins goed werd bediend met een diepe pass en vervolgens de keeper gemakkelijk omspeelde. Best Vooruit geloofde het wel en ook bij Leones was de scherpte er niet meer. Zo kabbelde de wedstrijd richting eindsignaal en kon Leones weer 3 belangrijke punten bijschrijven en nam het de 4e plaats nog steviger in handen.

Zondag wacht Leones een thuiswedstrijd tegen de nummer 3 het sterke Nemelaer. Dee wedstrijd begint om 14.00 uur op het sportpark van Leones.