Optreden muziekvereniging St. Barbara.
Optreden muziekvereniging St. Barbara. Foto: Lotte van Welie

100 Jaar muziek in Dreumel

Cultuur

DREUMEL - Muziekvereniging St. Barbara bestaat in 2019 maar liefst een eeuw. Om deze mijlpaal te vieren, voeren de muzikanten, in samenwerking met toneelvereniging Durvuttis, twee voorstellingen op ter ere van het jubileum van de vereniging.

De twee voorstellingen, die op 13 en 14 april worden opgevoerd in de sporthal van MFA D'n Hoender, vertellen in vogelvlucht hoe de afgelopen eeuw voor St. Barbara is verlopen. Voorzitter Jan Sas vertelt enthousiast: 'Uit oude krantenartikelen blijkt dat we vroeger ook al samenwerkten met de Dreumelse toneelvereniging. Nu willen we een verhaal vertellen, dat voor de meesten mooie herinneringen zal gaan oproepen. Zo hadden we jarenlang majorettes, die voor deze gelegenheid omgetoverd zijn tot 'mamarettes', we willen alle onderdelen van onze geschiedenis erin betrekken.' Dat beide verenigingen het jubileum serieus nemen, blijkt uit het feit dat al ruim anderhalf jaar geleden een werkgroep is samengesteld, die de gehele geschiedenis heeft doorgenomen en er een script voor heeft geschreven.

De leden van St. Barbara, die overigens al 25 jaar samenwerken met de muzikanten van St. Lambertus uit Alphen, zullen de avond van muzikale begeleiding voorzien. 'Ieder zijn vak', verklaren de initiatiefnemers. Het acteerwerk zal volledig worden uitgevoerd door de leden van Durvuttis, maar de muziek die daarbij wordt gespeeld sluit wel naadloos aan op de verhaallijn. De ongeveer zestig leden zijn al geruime tijd aan het repeteren voor de voorstelling, waardoor bij de organisatie niemand zich zorgen hoeft te maken over het slagen van de voorstellingen.

Jubileumvoorstelling

Op zaterdag 13 april begint de voorstelling om 19:30 uur, op 14 april wordt er om 15:00 uur aangevangen. Kaarten zijn te koop via kaartverkoop@stbarbara-dreumel.nl en bij GBI Dick Smits.

Door Brent van Erp