Organisatoren Stan, Keet, Annette, Cecile, Andrea, Petra en Jovita.
Organisatoren Stan, Keet, Annette, Cecile, Andrea, Petra en Jovita. Foto: John van Gelder

Drutense ondernemers showen

Zaken

DRUTEN - Over de honderd 'modellen' presenteren aankomende zaterdag 6 april een breed scala aan producten en innovaties van ruim 30 centrumondernemers, tijdens de eerste editie van 'Druten Showt'. Niet alleen op en rond de catwalk is van alles te zien en te beleven, ook in de winkels worden bezoekers verrast met (product)presentaties, activiteiten en natuurlijk een hapje én drankje.

Wie denkt dat 'Druten Showt' een modeshow is, die heeft het mis. 'We laten in de breedste zin zien wat het Drutense centrum in huis heeft', vertelt Keet Schiks, eigenaresse van Made by Keet, namens het organiserend comité. 'Natuurlijk passeert de nieuwe voorjaarsmode de revue, maar er worden ook innovaties getoond en verschillende horeca-ondernemers laten bezoekers kennismaken met gerechten van hun kaart', vult Andrea Arends van Bruna Druten haar aan.

Overdekte catwalk

Ter hoogte van het Florijn-plein, op wat steeds vaker officieus de Drutense 'Ramblas' genoemd wordt, komt voor de gelegenheid een grote overdekte catwalk. 'Om 11.00 uur, 13.00 uur en 15.00 uur vormt die plek het bruisende middelpunt van het dorp, tijdens drie grote shows.'

Grotere activiteiten

Druten Showt is het eerste evenement in een reeks grotere activiteiten, die worden georganiseerd volgens de nieuwe visie van de Drutense centrumondernemers. 'Waar we de afgelopen jaren vaak meerdere kleine acties hielden, richten we ons nu op een aantal grotere activiteiten per jaar, waarmee we echt meerwaarde kunnen creëren voor de consument', aldus Andrea.

Winkelbeleving

Het Drutense initiatief volgt de trend dat evenementen en activiteiten een steeds belangrijker onderdeel worden van de fysieke winkelbeleving. Die fysieke winkel is bovendien landelijk bezig met een sterke comeback. Anders dan webwinkels, voorziet de fysieke winkel namelijk in de behoefte van de consument aan ontmoetingsplaatsen, gedenkwaardige ervaringen en kennisdeling.

Uitdaging

'Aan ons als centrumondernemers de taak om daar actief in te investeren', vertelt Keet. 'Een mooie uitdaging die we met beide handen aangrijpen.'