Babbels

Column

Lavendel

Bent u bekend met Arjan de Kok? Dikke kans dat u tijdens de afgelopen verkiezingen op hem heeft gestemd. Arjan de Kok is namelijk lijsttrekker van Forum voor Democratie in Gelderland. Ik kende 'm niet en dat nam ik mezelf als politieke nieuwsjunk toch best kwalijk.

Ik wist zo weinig van Arjan, omdat zijn partij zich bij geen enkel debat of verkiezingsbijeenkomst liet zien. Toch wisten al die stemmers blijkbaar precies wat de plannen van Kok en de zijnen zijn. Anders zouden ze toch niet zomaar op Arjan z'n partij stemmen?

Misschien zijn ze wel en masse naar de FvD-website gegaan. Ja, dat zal het zijn. Je brengt immers niet ongeïnformeerd en zomaar je stem uit. Voor wie een ander vakje rood kleurde in het kort wat het FvD wil bereiken: de NUON gelden terugstorten naar de inwoners, de bevolking mag rechtstreeks de commissaris van de Koning benoemen en we kappen direct met windmolens, zonneweiden en al dat andere groene energie gedoe. Hulde voor al die helder geformuleerde, duidelijke en oh zo onhaalbare standpunten.

Nu de uitslag bekend is, gaat onderhandeld worden om te kijken welke partijen kunnen gaan regeren. Ook Arjan mag meepraten, maar zelfs zonder kristallen bol kan ik u al voorspellen dat de partijen te verschillende dingen willen. Waarna de stemmers op die partij om het hardst gaan gillen dat 'de democratie geen recht wordt gedaan'. Grappig dat die mensen dan vergeten dat ruim 86 procent van de Gelderlanders NIET op Forum voor Democratie heeft gestemd.

Toch zou ik de partij graag in het provinciale bestuur zien. Al was het maar om te laten zien dat domweg tegen stemmen je geen steek vooruit helpt. En vooruit, omdat ik heb uitgerekend dat ik 500 euro aan NUON gelden terug zou krijgen. Daar kun je een hoop zakjes lavendel voor kopen. Al maakt die geur de boel niet per definitie frisser …

Door Patrick Huisman