Logo demaasenwaler.nl
Renke Versloot. Foto: Arnold Steeg.
Renke Versloot. Foto: Arnold Steeg. (Foto: Arnold Steeg)

Bewegen is goed, vrij bewegen is beter

'Bewegen is goed, vrij bewegen is beter'. Dit is het motto van de chiropractoren uit de praktijken Wijchen-Druten. 'Behandeling is op alle leeftijden mogelijk en wordt aangepast aan elke afzonderlijke patiënt.'

De chiropractoren van Chiropractie Wijchen-Druten zijn door hun vijfjarige universitaire opleiding geschoolde experts op het gebied van rugklachten, nekklachten en andere klachten met een oorsprong in de wervelkolom, het zenuwstelsel en de spieren en gewrichten. Zij zijn allemaal aangesloten bij de Nederlandse Chiropractoren Associatie (NCA) en geregistreerd bij de Stichting Chiropractie Nederland (SCN).

Oorzaak van klachten

In Nederland is er een groot tekort aan chiropractoren. Er zijn er slechts rond de 300 geregistreerd bij de NCA. De praktijk van Rianne Steeg heeft sinds vorig jaar een nieuwe chiropractor, Renske Versloot, in dienst. Zij is in 2018 afgestudeerd aan het Anglo-European College of Chiropractic in Engeland en is daardoor volledig 'up to date' met alle technieken op het gebied van chiropractie. 'Als chiropractor zal ik samen met de patiënt op zoek gaan naar de oorzaak van de klachten en een geschikte manier vinden om deze klachten te verhelpen', vertelt Renske. Klachten kunnen een breed scala aan oorzaken hebben. Denk aan een ongeval, sportblessure of langdurig een slechte houding aannemen.

Overbelasting

Renske vertelt dat overbelasting vaak wordt veroorzaakt door je favoriete spelletje op je telefoon te spelen of veelvuldig te Appen. Ook kantoormedewerkers, musici of bouwvakkers kunnen pijnklachten ontwikkelen. 'Een groot deel van deze klachten zijn van langdurige of terugkerende aard. Om te voorkomen dat het herstel een langdurig en moeizaam proces wordt, kunnen wij uitkomst bieden.'

Meest voorkomende klachten

'De meest voorkomende klachten die wij als chiropractoren behandelen zijn rug-, nek- en hoofdpijn. Maar ook spit, ischias, hernia's en pijn tussen de schouderbladen kunnen chiropractisch vaak goed behandeld worden. De opleiding tot chiropractor besteedt veel aandacht aan anatomie en fysiologie. Ook ligt de nadruk op radiologie. Dit geeft ons de kennis om pijnklachten in het bewegingsapparaat te onderscheiden van andere onderliggende aandoeningen. Zodra het duidelijk is waar de klachten zitten, gaan we aan de slag en maken we 'vastzittende' gewrichten los. Het is erg belangrijk dat dit deskundig en op de juiste plek wordt gedaan. Dit is de specialiteit van een goede chiropractor. Na een behandeling neemt de pijn vaak af en kan iemand zich weer gemakkelijker bewegen', vertelt Renske.

Doorverwijzen

'Zijn de klachten niet geschikt om chiropractisch behandeld te worden, dan zal de chiropractor u naar de juiste persoon doorverwijzen', aldus Renske.

Bijscholing

De leergierigheid houdt niet op na het afstuderen. Renske en haar collega's Rianne, Douwe en Gemma volgen regelmatig bij- en nascholing om Maas en Waal van de beste kwaliteit zorg en de nieuwste inzichten te kunnen voorzien.

In beweging

De chiropractoren in de praktijk in Druten zijn elke dag bezig met hun gedrevenheid om Maas en Waal in beweging te krijgen. Dit vergroot het sportplezier, bewegen op het werk of zelfs de zelfredzaamheid van ouderen om langer zelfstandig te blijven. Bewegen en vooral vrij bewegen, kan enorm bijdragen aan de eigenwaarde en kwaliteit van leven van mensen.

Meer informatie

Chiropractie Wijchen-Druten is gevestigd aan de Kasteellaan 28a in Wijchen en Kerkeland 9j in Druten. Kijk voor meer informatie op www.chiropractiewijchendruten.nl of bel met 024-6456955 (Wijchen) of 0487-511830 (Druten).

Meer berichten