Logo demaasenwaler.nl
Foto: Studio pannekoek stockfoto

Betere bescherming huurders

DRUTEN - De fractie van Kernachtig Druten is helemaal klaar met de steeds beroerder wordende omstandigheden voor potentiële huurders van woningen in Druten. In de raadsvergadering van februari nam de raad een motie aan van de partij.

In de motie staat dat er bij nieuwe koopwoningen op grond van de gemeente een zelfbewoningsplicht voor eigenaren moet komen, kopen om te verhuren is dan niet meer mogelijk. Ook moet er een anti-speculatiebeding komen. Dat maakt volgens Kernachtig Druten dat woningen niet gekocht kunnen worden met als enige doel ze weer met winst door te verkopen.

Kernachtig Druten wil ook graag dat deze maatregelen toegepast gaan worden bij private partijen, als het juridisch mogelijk is, en dat er ook met de woningbouwcoöperaties afspraken gemaakt gaan worden om met hen dezelfde doelen te bereiken.

Het college heeft besloten uitvoering te gaan geven aan de motie van Kernachtig Druten en de raad daarover te rapporteren. Kernachtig Druten en de raadsleden die de motie steunden moeten wel nog even geduld hebben. De uitvoering van een onderzoek naar de voorgestelde maatregelen en het in beeld brengen van de consequenties gaat zo'n acht weken duren.

Door Piet Zeeuwen

Meer berichten