Afbeelding
Foto: GER LOEFFEN

'Deelnemers van 't Praothuis zijn heel erg tevreden'

Algemeen

EWIJK - "Ik ben zeer tevreden over de aandacht die ik krijg, de sfeer en mijn eigen inbreng".

Aan de deelnemers van dagverzorging 't Praothuis in Ewijk is gevraagd hoe zij de dagverzorging ervaren. Op alle onderdelen in het klanttevredenheidsonderzoek scoort 't Praothuis hoger dan het landelijk gemiddelde. Aldus de onderzoekster, Sabine van Pelt van Facit: "Je kunt gerust zeggen dat jullie er positief uitkomen". Deelnemers geven de activiteiten een 8,2 en ook de medewerkers een 8,2.

Perspectief, de organisatie voor Welzijn Zorg en Sociaal Cultureel Werk waar 't Praothuis toe behoort, is trots en blij met de resultaten. Met de aanbevelingen gaat Perspectief zeker aan de slag om te verbeteren en ook om de goede resultaten te behouden. Voorwaarden daarvoor blijven de inzet van vele vrijwilligers, niet te grote groepen en voldoende personele ondersteuning. Perspectief ontvangt van de gemeente Beuningen financiering voor de dagverzorging en blijft aandringen op voldoende budget. Deze 'kwetsbare' mensen verdienen de beste kwaliteit van zorg en ondersteuning.

't Praothuis biedt aan gemiddeld 35 mensen per week dagverzorging. Deelnemers komen naar 't Praothuis omdat zij moeite hebben de dag goed door te komen. Reden hiervoor zijn lichamelijke, sociale en/of psychogeriatrische beperkingen. Soms komen zij ook om de mantelzorger(naaste) te ontlasten. We zien de zwaarte van zorg toenemen omdat mensen steeds langer thuis blijven wonen. Er werken bij 't Praothuis zes parttime medewerkers, twee vaste invalkrachten en een veertiental enthousiaste vrijwilligers.