Afbeelding
Foto: Reinier Jansen

Wandelcafé Maas en Waal van start in 4 dorpen

Algemeen

Eén keer per week in uw dorp een uur gezamenlijk wandelen en een kopje koffie of thee drinken, dat is het Wandelcafé! Vanaf donderdag 21 maart gaan in 4 dorpen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal het Wandelcafé van start.

Het Wandelcafé is voor iedereen die het leuk vindt om samen met andere mensen te wandelen. Het is gratis (alleen het kopje koffie/thee is op eigen kosten), u hoeft geen lid te worden en u sluit aan wanneer het u past. Gezelligheid staat voorop! De organisatie ligt per dorp bij enthousiaste vrijwilligers. Zij zetten de route uit, wandelen mee en zorgen voor de start- en eindlocatie waar het kopje koffie/thee gedronken kan worden.

Wandelen in alle 13 dorpen is het doel
Het Wandelcafé Maas en Waal is een initiatief van Stichting Maas en Waal in Beweging. De stichting heeft als doel om in elk van de 13 kerkdorpen in de gemeenten Druten en West Maas en Waal in 2019 een wandelcafé te starten. De eerste 4 gaan nu van start; Deest, Beneden-Leeuwen, Wamel en Dreumel bijten de spits af. De overige dorpen zullen snel volgen. Stichting Maas en Waal in Beweging ondersteunt o.a. bij de communicatie en stelt hesjes met het logo van het Wandelcafé beschikbaar.

Partners van de stichting vanuit zorg & welzijn waaronder huisartsen, Oefentherapie Maas en Waal, MeerVoormekaar en GGD Gelderland-Zuid hebben dit initiatief bedacht en gezamenlijk met de lokale vrijwilligers uitgewerkt.

Dag, tijd en locatie Wandelcafés:
Deest
Startdatum: 25 maart        
Dag: Elke maandag
Tijd: 13.30 – 14.30 uur                        
Start- en eindlocatie: Plein bij dorpshuis 't Trefpunt

Beneden-Leeuwen
Startdatum: 22 maart                        
Dag: Elke vrijdag                                
Tijd: 10:00 – 11:00 uur
Start- en eindlocatie: Brasserie de Rosmolen, Leliestraat 19

Dreumel
Startdatum: 5 april
Dag: Vrijdag
Tijd: 09:30 – 10:30 uur
Start- en eindlocatie: 'Ons Plekske', Paulus 1

Wamel
Startdatum: 21 maart                        
Dag: Elke donderdag
Tijd: 19.00 – 20.00 uur
Start- en eindlocatie: RIBW ('t Atteljee), Clarissenstraat 2a

Staat uw dorp er nog niet tussen? Hou de lokale kranten in de gaten of kijk op www.maasenwaalinbeweging.nl wanneer en waar het Wandelcafé in uw dorp van start gaat

Stichting Maas en Waal in Beweging
Stichting Maas en Waal in Beweging heeft als doel het bevorderen van gezonde voeding, voldoende bewegen en een algemene gezonde leefstijl voor alle inwoners van Druten en West Maas en Waal. De stichting stimuleert en ondersteunt diverse partijen zoals ondernemers, verenigingen, zorg en welzijn en enthousiaste inwoners bij het opzetten van nieuwe initiatieven die passen bij de doelstelling. Voor meer informatie zie www.maasenwaalinbeweging.nl. Heeft u leuke ideeën voor initiatieven die een gezonde leefstijl bevorderen? Neem dan contact op met ons via info@maasenwaalinbeweging.nl.