Afbeelding
Foto: Gemeente Beuningen

Veel deelnemers Maas en Waalse Schoonmaakdag

Algemeen

BEUNINGEN - Ruim 600 inwoners trotseerden afgelopen weekend weer en wind om zwerfafval op te ruimen.

De gemeente Beuningen organiseerde afgelopen weekend voor de dertiende keer de Maas & Waalse Schoonmaakdagen. De scholen kwamen dit jaar op meerdere dagen in actie. Zo gaf De Dromedaris half februari al het goede voorbeeld. Donderdag 14 en vrijdag 15 maart gingen driebasisscholen op pad. Op 22 maart nemen nog eens vier basisscholen het stokje over. In verband met een landelijke staking in het basisonderwijs op 15 maart houden zij hun schoonmaakdag een week later. Als bedankje krijgen alle kinderen wat lekkers en een leuk presentje.

Handen uit de mouwen
Verenigingen, gemeenteraadsleden, een supermarkt, een aantal Wijkhelden en veel inwoners uit de gemeente staken op zaterdagochtend de handen uit de mouwen. De gemeente zorgde voor veiligheidsvesten, plastic handschoenen, vuilniszakken en grijpers. En natuurlijk weer voor taart.

Bijzonder dit jaar was het ploggen: hardlopend zwerfafval rapen. 20 leden van Hardloopvereniging Beuningen jogden met 25 bewoners door de wijken. Tijdens hun sportieve rondje namen ze al het zwerfafval op de route mee.

Volgend jaar haakt de gemeente aan bij de landelijke schoonmaakdag, die is een weekje later.