Leones komt niet langs negental Alverna

BENEDEN-LEEUWEN - Zondagmiddag was sportpark Het Zijvond het toneel van de wedstrijd Leones-Alverna. Na een grimmige eerste helft, met twee rode kaarten, kon Leones in het tweede bedrijf geen schoon schip maken, waardoor de vijfde nederlaag van het seizoen een feit werd.

Al na een kleine tien minuten kwam de thuisploeg op achterstand. Mats Hegman wist de bal na een scrimmage in het doel van goalie Noud Koppers te werken. Ondanks de achterstand drongen de Leeuwenaren fel aan en schroomde er niet voor om flink de aanval te zoeken. Met name op de flanken werd het nodige gevaar gecreëerd, desondanks kwam Alverna ongeschonden uit de aanvalsdrift die de ploeg van Martijn Bartels maar al te graag inzette.

Na een halfuur kantelde de wedstrijd volledig. In twee minuten tijd ontving de uitploeg maar liefst twee rode kaarten; één voor herhaaldelijk protesteren, de ander voor een snoeiharde overtreding. Omdat Leones een riant overtal kwam te voetballen, konden de rood-witten niets anders doen dan zich in te graven in het eigen strafschopgebied; met succes. Ondanks dat Maikel van Haagen en Marco Kooijmans met afstandsschoten bijna de gelijkmaker wisten binnen te schieten, was het de uitploeg die effectiever bleek. Met een penalty gaf Cas van der Wal de heren uit Lauwe het nakijken. Ruststand 0-2.

Na de rust bleef Leones druk uitoefenen op het vijandelijke doel. Marco Kooijmans en Bram Kooijmans wisten bijna de aansluitingstreffer te maken, maar kordaat optreden van de, als een huis staande, rood-witte defensie zorgde ervoor dat de thuisploeg pas in de slotfase de wedstrijd spannend wist te maken. De als stormram ingezette verdediger Floris Florussen wist een schot van Maikel van Haagen van richting te veranderen, waardoor Leones nog kon dromen van een punt. Echter werkte het overhaast wegwerken van Alverna vertragend voor de Lauwse aanval, waardoor in de blessuretijd geen punt meer kon worden binnengesleept.

Door dit verlies blijft Leones op de vierde plaats staan. Volgende week wordt in Nistelrode de uitwedstrijd tegen Prinses Irene afgewerkt, er wordt om 14:30 afgetrapt op sportpark De Schellen.