Logo demaasenwaler.nl
Basisschoolleerlingen volgen plusprogramma op Pax havo/vwo Presentaties Pax-excellentieprogramma 2018/2019
Basisschoolleerlingen volgen plusprogramma op Pax havo/vwo Presentaties Pax-excellentieprogramma 2018/2019 (Foto: PAX Christi College)

Presentaties Pax-excellentieprogramma

DRUTEN - Op 28 maart vinden in de aula van Pax havo/vwo de eindpresentaties van het jaarlijkse Excellentieprogramma plaats (16.00-18.00 uur).

In totaal 32 basisschoolleerlingen, afkomstig van alle basisscholen uit de regio, laten zien wat ze de afgelopen maanden allemaal al hebben geleerd op Pax havo/vwo. Ouders, grootouders en geïnteresseerden zijn van harte welkom. De deelnemers ontvangen op die middag ook hun certificaat van deelname.

Ieder jaar dragen de basisscholen een aantal leerlingen voor voor deelname aan dit plusprogramma dat Pax havo/vwo voor deze doelgroep organiseert. De groep volgt dan een half jaar op donderdagmiddag van 13.30 tot 16.00 uur een speciaal lesprogramma waarin drie thema's aan bod komen. De thema's kunnen ieder jaar wisselen. Dit jaar waren de thema's: China, Brein en Illusie en Creatief schrijven. Bij het thema China is stilgestaan bij de Chinese taal en cultuur en hebben leerlingen ook kennisgemaakt met Chinese lekkernijen. Bij Brein en illusie is een illusionist op bezoek geweest en hebben de leerlingen een microscopiepracticum en een varkenshersenpracticum gedaan. Bij Creatief Schrijven hebben leerlingen aandacht besteed aan hun schrijfstijl en hebben ze samen een boekje geschreven en geïllustreerd.

Elk jaar is het weer prachtig om te zien met hoeveel enthousiasme de leerlingen de presentaties verzorgen.

Meer berichten