Een decoratie uit de fabriek van Dericks en Geldens in een woning aan de Drutense Kattenburg.
Een decoratie uit de fabriek van Dericks en Geldens in een woning aan de Drutense Kattenburg. Foto: Historische Vereniging Tweestromenland

Lezing over voormalige Drutense steen- en pannenfabriek Dericks en Geldens

Cultuur

DRUTEN - De Historische Vereniging Tweestromenland geeft zaterdag 23 maart een lezing over de bijzondere pannen- en steenfabriek, die in Druten heeft gestaan van 1878 tot 1978.

De lezing wordt gegeven door Leo Adams, die zich heeft verdiept in Dericks en Geldens nadat hij in een arbeiderswoning van deze fabriek ging wonen. Naast pannen en stenen maakte Dericks en Geldens ook vele interessante grof keramische objecten, zoals het kopje op bijgaande foto in de buitenmuur van een van de fraaie panden in de Kattenstraat te Druten.

De lezing is een onderdeel van de jaarlijkse algemene ledenvergadering van de Historische Vereniging Tweestromenland. Ook niet-leden zijn bij de lezing welkom. De entree bedraagt 5 euro. Dit bedrag krijgt men terug als men lid wordt van de Vereniging.

De lezing wordt gehouden bij 'de tafel van Juultje', Kattenburg 51 en start om 15.00 uur. Na afloop van de lezing, rond 16.00 uur, is er de gelegenheid een deel van de collectie te aanschouwen en vragen te stellen.