DIO'30 verliest met 1-0 van Rood Wit

ST. WILLEBRORD - DIO'30 heeft de uitwedstrijd tegen Rood Wit wat ongelukkig met 1-0 verloren. Door de harde wind die dwars over het veld stond was normaal voetballen voor beide teams eigenlijk onmogelijk.

Beiden hadden er last van al was het voordeel in de eerste helft voor Rood Wit en in de tweede helft voor DIO'30. DIO'30 begon de topper tussen de nummers 2 en 3 van de derde klasse zonder Willem Vos die licht geblesseerd was. Giovanni Leidelmeyer begon ten koste van Dadier Casal in de basis. In het begin van de wedstrijd gebeurde er weinig en was het voor beide teams wat kijken hoe ze met de lastige weersomstandigheden om moest gaan. Na ongeveer 13 minuten was het eerste schot op doel van Rood Wit, Bas Thijssen schoot net naast. Een minuut later wist Dennis Amati een kopbal van Havid Sarkouk ten koste van een corner te keren. Bij de volgende aanval haakte Glenn Dibbets opzichtig zijn tegenstander in het strafschopgebied en daardoor mocht de thuisploeg een penalty nemen. Glenn Wijnhoven maakte daarbij geen fout en schoot de bal onhoudbaar in het doel, 1-0.

DIO'30 had moeite om er uit te komen. Uittrappen van Dennis Amati kwamen door de wind weer terug waardoor de verdediging constant onder druk bleef. Dit leverde wat kleine kansen op voor Rood Wit. Omar Nejjari kon bijna profiteren van een mislukte uittrap maar de bal kon tot corner worden verwerkt en even later ging een vrije trap van Emir Tiganj over. Bij een van de weinige keren dat DIO'30 de aanval kon zoeken was er gevaar via Bryan Croonen. Hij kwam ten val in het strafschopgebeid maar de scheidsrechter zag er geen strafshop in. Rood Wit kreeg weer een kans na slordig balverlies. Het schot van Marc Gunterman wat daar op volgde ging maar net over. Giovanni Leidelmeyer raakte zo'n 10 minuten voor rust bij het blokken van een harde bal geblesseerd aan zijn enkel en moest het veld verlaten. Zijn plaats werd ingenomen door Dadier Casal. Het lukte DIO'30 in de slotfase van de eerste helft beter om onder de druk uit te komen en kwam daardoor minder in de problemen. In de blessuretijd van de eerste helft was er nog wel een kans voor Rood Wit, maar een schot in de hoek van Jorrit Fleuren kon door Dennis Amati worden gepakt.

In de tweede helft was het DIO'30 dat de wind een beetje schuin van achter in de rug had en dit leverde al meteen een kans op. Uit een vrije trap van Luc Verhoeven kopte Joram Pijl de bal maar net over het doel. Emir Tiganj schoot van afstand namens Rood Wit de bal vervolgens over. Terwijl de wind steeds krachtiger werd was DIO'30 veel op de helft van de tegenstander te vinden, maar het maakte te weinig gebruik van de situatie. Er werd bijna niet op het doel van Ton van Doorn geschoten en alle hoge ballen gingen hoog over. Zoals ook bij een vrije trap van Luc Verhoeven die de bal hoog voor wilde geven. Een volgende vrije trap van Dadier Casal zorgde wel voor gevaar. Helaas belandde de bal op de lat en had die ook zomaar in het doel kunnen vallen. Uit een van de weinige counters van Rood Wit was er gevaar. Een schot van Khalid El Haddouti kon worden gepakt door Dennis Amati. Bij de volgende kans wist Dennis Amati het eerste gevaar ook te keren maar toen de bal opnieuw voor het doel kwam werd de bal door Nick Schierboom voor de lijn weggewerkt. DIO'30 kreeg wat kleine kansjes. Bryan Croonen en Luc Verhoeven kwamen in kansrijke positie, maar de bal viel mede door de harde wind telkens niet goed.

In de slotfase ging DIO'30 vol voor de 1-1. Joram Pijl ging mee naar voren om wat extra druk te zetten, maar het spel was te gehaast. Een schot van Luc Verhoeven ging naast en Dani Bloemberg wist niet te profiteren van een over tal situatie en haalde er alleen een corner uit. In de blessuretijd kwam er nog een grote kans voor Dani Bloemberg na een voorzet van Luc Verhoeven, maar in kansrijke positie kopte hij over. Niet veel later volgde het laatste fluitsignaal en konden beide teams beschutting zoeken in de warme kleedkamers. Met deze nederlaag is DIO'30 slecht begonnen aan de derde en laatste periode. Het ziet koploper Havo, dat wist te winnen van Eldenia, verder uitlopen en ook Rood Wit komt steeds dichter bij waardoor de tweede plaats, die aan het einde van de competitie zo goed als zeker recht zal geven op de nacompetitie, in gevaar komt.

Aankomende zondag speelt DIO'30 een thuiswedstrijd tegen Trekvogels. De wedstrijd in Nijmegen werd door DIO'30 gewonnen door een doelpunt in de slotfase. De wedstrijd DIO'30 – Trekvogels op sportpark de Gelenberg begint om 14.00 uur.