Afbeelding
Foto: Leisurelands

Verkiezingsdebat Provinciale Statenverkiezingen Gelderland

Politiek

VELP - 20 maart zijn de Provinciale Statenverkiezingen. Op 12 maart organiseren LTO-Noord, Gelders Particulier Grondbezit, Leisurelands, Nationaal Park de Hoge Veluwe en RECRON een Gelderse verkiezingsdebat over het belang en de waarde van een vitaal platteland. Deze organiserende partijen vragen aan de Gelderse politieke partijen om zich in te zetten voor een samenhangend provinciaal beleid voor het buitengebied: natuur, landschap, cultureel erfgoed, landbouw, recreatie en ondernemen. Tijdens het verkiezingsdebat wordt hier scherp op ingegaan.

Politici van 9 Gelderse partijen gaan op 12 maart in debat met vertegenwoordigers van de organiserende partijen, agrariërs, particulier landbezitters en recreatieondernemers. Ze gaan in op vragen over de leefbaarheid en vitaliteit van het landelijk gebied. Waar lopen ondernemers in de praktijk tegenaan? Wat zijn de gevolgen? En hoe is het op te lossen? We zullen zien dat de visies van de Gelderse partijen op diverse punten fundamenteel verschillen.

Het debat vindt plaats op dinsdag 12 maart, locatie: De kapel Van Hall Larenstein, Larensteinselaan 26a, Velp. Het debat duurt van 16.00 tot 19.00 uur.