Afbeelding
Foto: Dorpslijst Puiflijk / Druten-Zuid

Raadsvragen fractie Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid over onveilige verkeerssituatie

Politiek

DRUTEN - De fractie van de Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid heeft op basis van signalen van de inwoners bij het college van B&W van de gemeente Druten middels raadsvragen aandacht gevraagd voor de onveilige verkeerssituatie (snelheidsovertredingen) en de geluidsoverlast van autoverkeer op de Koekoek in Druten-Zuid.

De fractie is van mening dat het probleem van de hardrijders structureel moet worden opgepakt door gebruik te maken van snelheidsremmende maatregelen, maar ook maatregelen om de fietsers op de rijbaan te beschermen.

De ingediende schriftelijke raadsvragen staan hierna:

"Vanuit de bewoners van Druten-Zuid hebben we als fractie het signaal gekregen dat er sprake is van een zeer onveilige verkeerssituatie op de Koekoek. Automobilisten en fietsers krijgen regelmatig te maken met automobilisten die te hard rijden op de Koekoek en daarmee een verkeersrisico vormen voor zichzelf en voor andere weggebruikers.

Ook ondervinden de omwonenden hinder van verkeerslawaai.

Aangezien in het verleden op deze plaats aanrijdingen hebben plaatsgevonden, waren er verkeersremmende maatregelen getroffen. Helaas zijn deze weer verwijderd.

Wij willen u als fractie van Dorpslijst Puiflijk/Druten-Zuid vragen om deze onveilige situatie op de Koekoek zo snel mogelijk te evalueren en aan te pakken door de verkeerssituatie verkeersveiliger te maken.

Vragen:

  1. Bent u bereid om (weer) snelheidsbeperkende maatregelen te nemen op de Koekoek om de onveilige verkeerssituatie voor automobilisten en fietsers aan te pakken?

  2. In welke mate gaat u handhavend optreden tegen automobilisten die te hard rijden op de Koekoek en daarmee een verkeersrisico voor zichzelf en andere verkeersdeelnemers vormen?

  3. Hoe denkt u dat er een permanente oplossing geboden kan worden aan de snelheidsovertredingen op de Koekoek?

  4. Wat gaat u doen om de situatie van de fietsers op de rijbaan veiliger te maken? Zij hebben nu een zeer beperkte ruimte op de rijbaan en fietsen vlak naast hard rijdende automobilisten waardoor er onveilige situaties ontstaan.

Namens de fractie van Dorpslijst Puiflijk-Druten/Zuid,

Hartelijk dank voor de beantwoording van onze schriftelijke vragen."