Logo demaasenwaler.nl
Vrienden CWZ.
Vrienden CWZ. (Foto: Soroptimistclub Batenburg)

Overhandiging cheques aan goede doelen Soroptimistclub Batenburg 'Maas & Waal'

BATENBURG - Met diverse activiteiten heeft Soroptimistclub Batenburg 'Maas & Waal' 5.000 euro opgehaald voor twee goede doelen, wederom een prachtig resultaat. Dinsdagavond werden de cheques overhandigd aan Stichting Sumbing Bibir en Vrienden van CWZ voor de Beweegtuin.

Stichting Bumbin Bibir maakt het mogelijk om kinderen met een schisis te opereren in onder andere India. Kinderen die met een schisis geboren worden hebben vaak voedingsproblemen waardoor zij ondervoed raken en vatbaarder zijn voor infectieziekten waaraan zij voortijdig kunnen overlijden. Ook hebben zij spraak- en gehoorproblemen. Bovendien worden ze door hun zichtbare 'anders zijn' vaak slecht geaccepteerd in de samenleving.

Trees: 'Soroptimistclub Maas & Waal is een serviceclub voor vrouwelijke professionals. Wij zetten ons in voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes (kinderen) wereldwijd. Ieder jaar kiezen wij een aantal goede doelen waarvoor wij geld inzamelen. Afgelopen jaar was de beweegtuin één van onze goede doelen. Ziekte, regelmatige ziekenhuisbezoeken en opnames beperken kinderen in hun vrijheid. Bewegen en buiten zijn helpt bij het genezingsproces, de acceptatie en het omgaan met beperkingen. Het moeder-kind verhaal sluit mooi aan bij onze visie. Sinds 1 januari heeft de stichting Vrienden van CWZ een nieuw bestuur.

Voorzitter Turgay Tankir en vicevoorzitter Hans Verheijen van Vrienden van CWZ namen de cheque in ontvangst. Turgay: 'Het is fantastisch dat ze voor een goed doel van Vrienden van CWZ hebben gekozen. Dit mooie bedrag komt goed van pas om extra attributen aan te schaffen voor de beweegtuin, zoals speelgoed en aankleding voor de tuin.' Tijdens de uitreiking sprak kinderarts Esmeralda Spanjaards nogmaals over het belang van de beweegtuin. Esmeralda: 'In november is de beweegtuin officieel geopend. Juist voor zieke kinderen is het belangrijk dat ze zich binnen hun grenzen kunnen bewegen en ontwikkelen.' De beweegtuin is mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Stichting Mijn Liefste Wens en stichting Vrienden van CWZ en sponsoren. De beweegtuin is een plek waar kinderen een kind kunnen zijn in plaats van patiënt. Voor elke leeftijdsgroep is iets te doen in de tuin. In de beweegtuin kunnen kinderen razen en met elkaar spelen. Klimmen in een toestel of rustig chillen in de frisse buitenlucht.

Meer berichten