Logo demaasenwaler.nl

Knotsgekke Oelewaalse Vlegelshow: de Carnavalsbeleving voor jong en oud

WINSSEN - Op dinsdag 5 maart om 16.00 uur gaat het los in Winssen: de eerste editie van de Knotsgekke Oelewaalse Vlegelshow gaat dan van start. 'Het belooft een verrassende, wervelende gezinsshow te worden met veel afwisseling, waarin jong en oud gaat genieten en van de ene verbazing in de andere gaat vallen', aldus Roel van Beuningen, voorzitter van de Vlegeltjes, de jeugdafdeling van carnavalsvereniging de Dorstvlegels in Winssen.

De kinderen tot en met 14 jaar zijn allemaal welkom en worden bij aanvang verdeeld in drie teams. Deze gaan tegen elkaar strijden door zoveel mogelijk punten te verdienen met spel, ren je rot, podium acts, de voice-kids en nog veel meer verrassende onderdelen.

Roel van Beuningen: 'We zochten een waardige opvolger voor de succesvolle BZT-show, die we nu de afgelopen jaren hebben voorgeschoteld aan de Winssense jeugd met hun familie. Op TV stopte deze leuke kindershow. Hierdoor ontstond het idee om met een compleet nieuw concept te komen deze carnaval. De afwisseling tussen spellen, lachen, talentenshow, ren je rot en hilariteit geeft de ingrediënten voor een heerlijk toetje komende carnaval in Oelewaal. Al vanaf november is de jeugdcommissie samen met een aantal vrijwilligers in Winssen bezig om de Knotsgekke Oelewaalse Vlegelshow vorm te geven. De middag krijgt extra kleur door de aanwezigheid van de achtkoppige Knotsgekke Oelewaalse Vlegel Band, die met live muziek ervoor gaat zorgen dat de voetjes van de vloer komen.'

'Dit jaar is toch al een bijzonder jaar voor de Vlegeltjes. Voor het eerst namelijk zagen we tijdens de jeugdzitting ook een zevental jongens en meisjes in rode polo's met stoere petten het publiek welkom heten, helpen bij het podium, zorgen dat de officiële onderdelen van de installatie van jeugdprins Joris dn Urste op rolletjes verlopen en nog veel meer helpende dingen. Deze kanjers vormen samen de jeugdsenaat. Ze lijken nu al onmisbaar, zoveel goed werk verrichten ze. Tot slot nog een tipje van de sluier: boze tongen beweren dat Lil'kleine ook van de partij zal zijn bij de Knotsgekke Oelewaalse Vlegelshow. U komt toch ook?', aldus Roel van Beuningen.

Meer berichten