Logo demaasenwaler.nl
Foto: Carnaval IKC De Kubus

Carnavalsprimeur voor Drutense schooljeugd

DRUTEN – De harten van Carnavalminnend Maas en Waal slaan met de dag sneller. Vanaf zaterdag 2 maart barst het feest der zotten in de verschillende dorpen weer los. Op vrijdag 1 maart bijten de scholen uit Druten, SBO De Dijk, ZMLK De Kom en IKC De Kubus het spits af.

De scholen organiseren gezamenlijk, sinds een aantal jaren, een eigen 'grote carnavalsoptocht' door het centrum van Druten. De voorbereidingen voor de optocht zijn in diverse groepen al in volle gang. Iedereen is al druk bezig met zijn of haar outfit en natuurlijk met het bouwen van de 'wagens'. Een bonte stoet van karren, loopgroepen en wagens trekt door het centrum van Druten. Ruim 1000 kinderen zullen als een gekleurde slinger hossen, springen en dansen. Trotse papa's, mama's en opa's en oma's staan langs de kant om een glimp op te vangen van alle mooie creaties en natuurlijk van hun (klein)kind. Tijdens misschien wel de leukste optocht van Maas en Waal, zal Jeugdprinses Luna d'n Urste van de Blauwe Bokken voorop gaan met haar eigen prinsenwagen gevuld met dansmariekes en haar hofhouding en Raad van Elf. En zo zal het carnaval 2018 ook dit jaar weer een geweldige start krijgen.

De route is als volgt; Start om 9:30 vanaf Ooievaarstraat, Hogestraat, Raadhuisstraat, Parkweg, Geerstraat, Heuvel, Hogestraat, Kattenburg, Kloosterlaan, Pa Hoeklaan, van Hellemondtlaan, Wielewaal.

Meer berichten