Logo demaasenwaler.nl
Iris van Wessel in haar praktijk.
Iris van Wessel in haar praktijk. (Foto: Ger Loeffen)

Feelings Massage & Well-being

Iris van Wessel is eigenaresse van Massage & Well-being Praktijk Feelings. Ze volgde een massagecursus en is in 2011 haar eigen praktijk begonnen. In het begin deed ze dit als hobby, en inmiddels is dit uitgegroeid tot een fulltime baan. Naast massage houdt Iris zich ook bezig met yoga en coaching. Deze drie pijlers dragen bij aan één doel: mensen in balans brengen en houden. 'Het is mooi om mensen bewust te laten worden, inzichten mee te geven en te laten ontspannen', vertelt Iris.

Hoe iemand het beste in balans kan komen, verschilt per persoon. Afhankelijk van de lichamelijke en/of mentale klachten kijkt Iris naar welke vorm van behandeling daar het beste bij past. Ze stelt in overleg een plan op, bestaande uit massage, yoga en/of coaching. Zo kunnen mensen echt met zichzelf aan de slag op een manier die bij hun wensen en behoeften aansluit.

Wellness
Iris werkt niet alleen klachtgericht, maar geeft ook wellness behandelingen met het doel om even lekker te ontspannen. Zo geeft ze behandelingen met de producten van Treatments, die ook verkocht worden in haar praktijk. Thuis kun je dus ook genieten van de lekkere geuren of deze cadeau geven. Verder verkoopt ze een beperkt assortiment van producten van Natural Upgrade, die ze zelf ook gebruikt bij haar massages en behandelingen. Ze staat hier achter door haar eigen positieve ervaringen.

Iris houdt ervan om haar kennis te verbreden en te verdiepen en heeft hierdoor iets extra's te bieden. Ze heeft zich verdiept in verschillende technieken en is als massagetherapeut zeer divers door de verschillende opleidingen en cursussen die ze heeft gevolgd. Haar specialiteiten liggen in de Ayurvedische therapie en voetreflextherapie. Afwisseling in haar werk is heel belangrijk. Ze geeft bijvoorbeeld ook les in massage, zowel individueel in haar praktijk als op locatie bij erkende opleiders in het land. Verder geeft ze onder andere stoelmassages bij bedrijven en verzorgt ze cursussen mindfulness, privélessen yoga en meditatieavonden.

Yoga
Iris geeft Hatha Yoga aan drie groepen, op maandagavond, woensdagochtend en woensdagavond. Het leuke van yoga geven aan groepen vindt ze dat deze vaak divers zijn. Haar lessen maakt ze passend voor alle deelnemers en hebben een ongedwongen karakter. Naast deze actieve vorm van yoga geeft ze op maandagavond Yoga Nidra, ook wel de 'yogische slaap' genoemd. Je komt hierdoor in een toestand van diepe ontspanning en kunt hierdoor echt aan jezelf werken. Dit is uitermate geschikt voor mensen die gestresst zijn, een druk leven hebben en moeite hebben met ontspannen.

Coaching
Bovendien is Iris gediplomeerd coach en helpt ze mensen bij allerlei vragen, van loopbaangerichte vragen tot aan levensvragen. Ze heeft een gedegen opleiding gevolgd bij Europees Instituut de Baak in Driebergen. Voor deze opleiding heeft ze bewust gekozen, omdat hier naar haarzelf kijken, reflecteren en haar eigen thema's aanpakken centraal stond. 'Wanneer je jezelf op orde hebt, kun je voor iemand pas een goede coach zijn en diegene echt helpen met problemen', aldus Iris. Ze zorgt ervoor dat degene die ze coacht zich gehoord en gezien voelt.

Retraites
Iris houdt ervan om activiteiten te organiseren die verband houden met massage, yoga en persoonlijke ontwikkeling. Van yoga in de uiterwaarden in de zomer tot meditatieve wandelingen en van workshops tot Yoga Wellness dagen. Ook organiseert ze regelmatig retraites, zowel in Nederland als in het buitenland. Op 29, 30 en 31 maart is er een weekend retraite in Diepenveen (nabij Deventer) en van 22 tot en met 29 september vindt in de Spaanse regio Andalusië een retraiteweek plaats. Tijdens zo'n week of weekend kom je echt tot rust buiten je vertrouwde omgeving.

Nieuwe praktijkruimte
Per februari is Feelings verhuisd naar Kerkstraat 7 in Beuningen, aan de achterkant van de Protestantse kerk. De praktijkruimte heeft een ideale ligging midden in het centrum en is voorzien van een ruime tuin. Voor meer informatie, zie: mwfeelings.nl of neem contact op via tel. 06-27 09 08 78.

Meer berichten