Logo demaasenwaler.nl
Presentatie van de plannen voor De Veerdam.
Presentatie van de plannen voor De Veerdam. (Foto: John van Gelder)

Veerdam wordt dé nieuwe pleisterplaats Maas en Waal

DRUTEN - Met twee horecagelegenheden, een bed&breakfast, een tiental camperplaatsen, een jachthaven en in de toekomst een bier en grill moet de Drutense Veerdam de nieuwe pleisterplaats van Maas en Waal worden. Onlangs presenteerde Paul van Rossum aan betrokkenen en belanghebbenden de plannen als start voor zijn crowdfundingsactie.

De werkzaamheden aan de Veerdam zijn in volle gang, om over enkele maanden plaats te kunnen bieden aan een volledig verbouwd bunkerschip, dat het centrum van het project vormt. Met Hemelvaart, op donderdag 30 mei, wordt de Veerdam Druten officieel geopend met een festival aan het water. Het project komt uit de koker van een aantal Drutense ondernemers, die vervolgens een stichting oprichtten om in samenwerking met provincie en gemeente de plannen verder uit te werken en waar te maken. Op het schip worden de functies eten, drinken en slapen ondergebracht. Paul van Rossum is één van de ondernemers die zich op het schip vestigt. Hij werd geboren in een ondernemersgezin en groeide op aan de Waal. Met 'Aan Dek' wordt zijn ondernemersdroom werkelijkheid. Het schip wordt momenteel volledig verbouwd, zodat gasten er over een paar maanden kunnen eten en overnachten. Tevens opent hier een Toeristisch Informatie Punt en een fietsverhuur. Een paar maanden later start ook bier- en grillrestaurant 'Het Bunkerstation'. Naast 'Aan Dek' vestigt lunchcafé Pauli's (het leerbedrijf van 's Heeren Loo Druten, red.) zich op het schip, waar mensen met en zonder verstandelijke beperking samenwerken.
Met die diversiteit aan ondernemers belooft De Veerdam een prachtige plek te worden, met tal van mogelijkheden.' Op de Veerdam en een gedeelte van de uiterwaarden worden camperplaatsen aangelegd en parkeervoorzieningen worden uitgebreid. Daarnaast komt er een jachthaven, om watersport mogelijk te maken. Op termijn hoopt de stichting een bootverbinding met Nijmegen en/of Tiel te realiseren. 'Ik zie het voor me dat men op de zaterdag of zondag de boot kan nemen naar de stad, om vanuit dáár mensen mee terug te nemen naar het Land van Maas en Waal.'

Om zijn horeca-plannen te kunnen realiseren, is Van Rossum een crowdfundingsactie gestart. Alléén als de financiering rondkomt, kunnen de plannen waargemaakt worden. Inmiddels is al 40 procent van het benodigde bedrag geïnvesteerd. Geïnteresseerden kunnen vanaf 500 euro mee investeren. Meer informatie: crowdaboutnow.nl/campagnes/aandek en via Facebook: 'VeerdamDruten' en 'Aandekdruten'.

Meer berichten