Leones pakt overwinning op Oirschot

BENEDEN-LEEUWEN - Afgelopen zondag speelde Leones 1 op een zonovergoten sportpark Het Zijvond de wedstrijd tegen Oirschot Vooruit.

Oirschot begon aanvallend, maar kwam niet verder dan enkele kleine kansjes. Ook Leones kreeg een aantal mooie kansen, en wist er een te verzilveren. Bram Kooijmans speelde zich mooi vrij, na een dieptepass van Stefan de Jong, en scoorde met een strak schot in de linkerhoek. Even later kopte Floris Florussen ruim over na een corner van Joshua Lopez Cuijten. Leones kwam steeds beter in de wedstrijd en liet mooi combinerend spel zien, maar dat leverde voor rust verder geen kansen meer op.

In de tweede helft bleef Leones de sterkere ploeg en kreeg voldoende kansen. Ook kwamen er diverse mogelijkheden voor Oirschot Vooruit, maar beide keepers wisten het doel schoon te houden. Even later werd Leones toch beloond voor het sterke spel. Bram Kooijmans schoot de bal binnen, na een mooie solo. Kort daarop werd de voorsprong vergroot door een doelpunt van Dylan van de Ven, na een mooie dieptepass van Bram Kooijmans. Leones had de score nog veel hoger kunnen laten uitvallen, maar een bal op de paal, een lob van Milo Prins en een kopbal van Joshua Lopez Luijten misten op een haar na het doel. Eindstand 3-0.