Afbeelding

DIO'30 speelt met 3-3 gelijk tegen Blauw Wit

Sport

DRUTEN - Het is DIO'30 in de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit wederom niet gelukt om de volle winst te pakken. In een open en attractieve wedstrijd werd het 3-3.

Het spel van DIO'30 was veel beter dan de afgelopen 2 wedstrijden maar het was wel zuur dat er tot 2 maal toe een voorsprong werd weggegeven. Het elftal van DIO'30 was op een paar plaatsen gewijzigd ten opzichte van vorige week. Willem Vos was weer inzetbaar en daardoor begon Joram Pijl op de bank. DIO'30 begon feller en alerter aan de wedstrijd en kwam in de beginfase niet in de problemen. Op een paar corners en vrije trappen na waren er geen echte kansen. DIO'30 bleef wel het beste van het spel houden en had het meeste balbezit. Na een klein kwartier voetballen werd dit beloond met een 1-0 voorsprong. Luc Verhoeven wist vanaf de achterlijn de bal voor te geven waar Bryan Croonen geheel vrij de bal in kon koppen. De vreugde bij DIO'30 was groot, omdat er voor het eerst in 3 wedstrijden weer eens werd gescoord.

Na de verkregen voorsprong leek het of DIO'30 even wat gas terugnam. Milan van Lent kreeg plotseling ook een grote kans, nadat de bal vrij voor het doel voor zijn voeten viel na een actie van Rick Bentvelsen, maar hij schoot hoog over. Nog binnen het half uur kwam DIO'30 op een 2-0 voorsprong. Een goed opgezette aanval werd door Dani Bloemberg binnen geschoten nadat hij in balbezit kwam via Bryan Croonen.

Daarna kwamen er weer kansen voor de bezoekers. Een schot van Rik Bours ging over en een schot van Rick Bentvelsen kon door Dennis Amati worden gekeerd ten koste van een corner. Uit de corner constateerde de scheidsrechter een duwfout in het strafschopgebied en Blauw Wit mocht een penalty nemen. Rik Bours stuurde Dennis Amati naar de verkeerde hoek en zo was het opeens 1-2. DIO'30 kreeg meteen weer een kans om het verschil weer tot 2 doelpunten te brengen, maar een schot van Bryan Croonen ging voorlangs en Luc Verhoeven kwam net te laat om de bal binnen te schieten. Aan de andere kant was het wel raak en zo gaf DIO'30 binnen een paar minuten een 2-0 voorsprong weg. Het doelpunt kwam wat ongelukkig tot stand. Dennis Amati leek de bal makkelijk weg te kunnen schieten maar de bal stoot vreemd op waardoor hij de bal mistte. Hierdoor kreeg Milan van Lent een vrije doortocht naar een leeg doel en zo was het zomaar 2-2. Zo was DIO'30 weer terug bij af en moest het opnieuw op zoek naar de voorsprong. Het probeerde in het restant van de eerste helft nog wel druk te zetten en zocht de aanval maar er kwamen geen grote kansen. Na de rust was Jesper Kaaks vervangen door Juul Janssen.

Blauw Wit was in de tweede helft wat feller en kreeg de eerste kansen. Zowel Rick Bentvelsen als Wouter van Wijlick schoten net naast. Toch was het DIO'30, dat in de tweede helft minder speelde dan in de eerste, op een 3-2 voorsprong. Via Luc Verhoeven kwam de bal aan de andere kant van het doel bij Bryan Croonen die koel bleef en de bal in schoot. Een paar minuten later had het zelfs 4-2 kunnen worden. Een goed genomen vrije trap kon nog net door doelman Niels Coenders via de lat over het doel worden getikt. DIO'30 bleef doorgaan met aanvallen en kreeg nog een kans via Bryan Croonen. Zijn schot ging echter over.

Halverwege de tweede helft kwam Blauw Wit toch weer op gelijke hoogte. Invaller Roy Nijenhuis was Juul Janssen te snel af en schoot de bal in de verre hoek. In het restant van de wedstrijd probeerden beide ploegen de winst nog naar zich toe te trekken. Ook probeerde DIO'30 trainer Jord Roos met wissels nog wat te forceren. Als eerste kwam Giovanni Leidelmeyer in het veld voor Bryan Croonen. Een schot van Luc Verhoeven ging over maar verder kwamen er nog geen kansen. Wel aan de andere kant voor Blauw Wit. Weer was het Roy Nijenhuis die in een soortgelijke positie kwam als bij de 3-3. Nu kon Dennis Amati ten koste van een corner erger te voorkomen. Het spel van DIO'30 was wat gehaast en de spelers hadden moeite om de bal in de ploeg te houden. Wel mocht het wat corners nemen maar die leverden niets op. Als laatste wissel kwam Joram Pijl nog in het veld voor Dadier Casal. Hierdoor wist DIO'30 nog wel wat onrust te creëren bij spelhervattingen maar ook Blauw Wit kreeg nog wat kansen om er met de winst vandoor te gaan. Weer was het Roy Nijenhuis die zijn inzet gekeerd zag worden door Dennis Amati en ook uit een counter was het dicht bij een treffer. DIO'30 bleef ook nog op zoek naar de voorsprong, maar Blauw Wit bleef overeind bij de corners en vrije trappen.

De laatste kans was voor Blauw Wit dat ook een corner mocht nemen maar ook daar werd niet uit gescoord. Zo bleef het na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter dus 3-3 en daar schieten beide ploegen niet veel mee op. DIO'30 speelde geen slechte wedstrijd maar een overwinning was ook goed geweest voor het vertrouwen. Zo liep koploper Havo weer verder uit want dat wist zelf ondanks een 2-1 achterstand bij rust toch met 3-2 te winnen van Rood Wit.

Volgende week zondag gaat DIO'30 op bezoek bij Brakkenstein. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.