Roda'28 verliest in de 1e helft van Eldenia

ELDEN - Na thuis met 1 – 0 van Eldenia gewonnen te hebben, stond vandaag de uitwedstrijd naar Elden op het programma. Roda'28 begon niet scherp genoeg aan de wedstrijd, er waren meerdere foute passes en na ruim een kwartier stond Eldenia met 2 – 0 voor.

Ondanks de matige start was de 1e grote kans voor Roda'28, uit een goede voorzet van Marijn van Kraaij kon Bob Stevens wel een gerichte kopbal richting doel geven, maar de snelheid en het venijn was onvoldoende om doelman Oscar van Wezel te verschalken.

In de 12e minuut neemt Eldenia een te gemakkelijk weggegeven corner, deze corner wordt naar de op het middenveld volledig vrijstaande Eldenia speler Mitch Legerstee geschoten en die schiet de bal vrij direct op doel en tussen veel spelers door gaat deze bal in het Roda'28 doel. Roda'28 keeper Martijn Teuwsen zag de bal plots voor zich verschijnen en kon niet meer reageren.

Enkele minuten later komt er wederom een voorzet in het Roda'28 strafschopgebied en de bal wordt onvoldoende zorgvuldig weggewerkt en via een ietwat gelukkige kluts scoorde Louan Aarts de 2 – 0 en zet Eldenia op rozen. Roda'28 probeerde de bal in bezit te houden en middels een goede opbouw bij het Eldenia doel te komen, maar helaas echte grote kansen konden er niet genoteerd worden en kabbelde de wedstrijd naar de rust.

Na rust kwam er een scherper Roda'28 uit de kleedkamer en na fel druk zetten op een Eldenia verdediger wist Pim Tromp de bal te veroveren, hij draaide zich behendig vrij en scoorde beheerst in de verre hoek, onhoudbaar voor doelman Oscar van Wezel.

Dit gaf Roda'28 hoop voor een goed resultaat, Roda'28 bleef aanvallen, maar moest ook attent zijn op counters van Eldenia. Roda'28 doelman Martijn Teuwsen moest enkele malen handelend optreden om meerdere treffers te voorkomen, hij deed dit bekwaam en hield hiermede Roda'28 in de wedstrijd.

Roda'28 wist nog wel enkele kansjes te creëren, maar tot doelpunten leidde dit niet.

In de slotfase maakt jeugd speler Luuk Janssen nog zijn officiële competitie debuut in het 1e elftal, hij gaf een goede voorzet op Bob Stevens, maar zijn kopbal mistte kracht en snelheid.

Enkele minuten voor afloop, stond de Roda'28 defensie iets te ver naar voren en invaller Paul Muller wist alleen voor de keeper de voor Eldenia bevrijdende 3e treffer te scoren en hiermede was de wedstrijd ook beslist.

Aanstaande zondag 24 februari speelt Roda'28 een thuiswedstrijd tegen de huidige koploper Havo uit Haalderen, aanvang wedstrijd 14.30 uur.