DSZ stelt teleur tegen koploper Aquila

DREUMEL - Beide teams begonnen wat terughoudend aan de wedstrijd. Er stond voor zowel DSZ als voor Aquila veel op het spel deze middag. Bij winst van DSZ zouden ze de koploper dicht naderen en is de spanning weer volledig terug in de competitie. Bij winst van Aquila creëren zij een gat met de concurrentie dat moeilijk meer te dichten is.

Na 20 minuten kwam de wedstrijd dan ook pas lekker op gang. Er kwam meer gevaar voor de doelen waarbij DSZ de betere mogelijkheden had met o.a. een schot van Maarten van Dreumel en een van Stijn de Keijzer die de keeper tot corner verwerkt. Pas na 27 minuten kreeg Aquila zijn eerste en enige echte kans van de eerste helft, maar de bal wordt naast het doel gewerkt. Het spel wordt attractiever maar ondanks dat wordt de rust bereikt zonder doelpunten.

Vroeg in de tweede helft krijgt eerst DSZ de kans op een doelpunt. In een scrimmage in het strafschopgebied weet niemand het laatste beslissende tikje te geven. Aquila kreeg een kans toen keeper Terrell van den Heuvel struikelt en de bal tergend langzaam tegen de paal rolt, waarna de keeper kan herstellen. De 1-0 in het voordeel van Aquila kwam uit een penalty nadat de keeper een speler vloert binnen het strafschopgebied. 2 Minuten later staat het zelfs 2-0. Middenvelder Tijn Remmits van Aquila schiet de bal vanaf 25 mtr strak in de bovenhoek.

Na het uitvallen van aanvaller Roy Peters en middenvelder Laurens van Dreumel moet trainer Tonny van Dreumel wat omzettingen doen in de verschillende linies. Dennis Janssen schuift door naar het middenveld en Mark van Swam neemt de plaats in de verdediging over. Het gevolg is wel dat DSZ meer en meer onder druk komt te staan. Middenveld en aanval zijn niet echt meer bij machte om tot gevaarlijke aanvallen te komen en de verdediging laat steken vallen. De 3-0 lijkt logischer dan een 2-1. Dennis Janssen redt DSZ in de 83ste minuut nog door een bal van de lijn te halen en Bram van Baren schiet uit een vrije trap in het zijnet. Uiteindelijk zal het in blessuretijd toch 3-0 worden. Een voorzet wordt vrij ingekopt waarna de scheidsrechter niet veel later fluit voor het eindsignaal.