Afbeelding

Beuningse Boys lijdt eerste nederlaag

Sport

BEUNINGEN - Onder een heerlijk lente zonnetje stond in Beuningen de competitiewedstrijd tussen Beuningse Boys en Germania op het programma. Bij Germania staat oud Boys trainer Wim Wouterse voor de groep en spelen oud spelers Jeffrey Aalders, Jackey Dobson en Luuk Arntz.

Beuningse Boys begint aanvallend aan de wedstrijd en weet binnen 10 minuten 2 maal het net te vinden maar beide goals worden geannuleerd wegens buitenspel. Aan de andere kant is Luuk Arntz dichtbij de openingstreffer voor Germania maar hij schiet de bal net langs de verkeerde kant van de paal. Ook Boys spits Glenn Muller krijgt 2 goede mogelijkheden om de score te openen maar eerst schiet hij de bal over en wat later is Germania doelman Momchil Kolev een sta in de weg als hij alleen op de keeper afgaat. Na een ruim halfuur komt Germania op een 0-1 voorsprong als Jordy Wijnhoven de bal beheerst voorbij de keeper binnen tikt.

Na de rust gaat Beuningse Boys opzoek naar de gelijkmaker maar valt de treffer aan de andere kant als opnieuw Jordy Wijnhoven na 58 minuten opnieuw Boys keeper Jimmy van Veen weet te verschalken. Beuningen reageert snel op deze treffer want amper een minuut later is het alweer 1-2 als Glenn Muller snoeihard de bal binnenschiet. Beuningen ruikt meer en gaat verwoed opzoek naar de gelijkmaker maar het is onzorgvuldig in de afwerking want onder andere Manwel Artoumian en Bram Langedijk weten niet te scoren. Daardoor ontstaat er achterin bij Beuningse Boys. Germania profiteert hiervan en het is invaller Sven Klaassen die de eindstand van 1-3 op het scorebord brengt.

Zo eindigt dus de ongeslagen reeks van 2019 en zullen er nog de nodige punten gepakt moeten worden om de onderste plaatsen te verlaten. De volgende mogelijkheid hiertoe is aanstaande zondag al als er opnieuw een thuiswedstrijd op het programma staat. Ditmaal wordt er 14.00 uur afgetrapt tegen Blauw Wit.