Logo demaasenwaler.nl
Foto: VVD Waterschap Rivierenland

BoerenBorrel met Jan Huitema in Alphen

ALPHEN - VVD Waterschap Rivierenland organiseert op 26 februari een BoerenBorrel: een netwerkbijeenkomst met aandacht voor zaken die ons allemaal raken: peilbeheer, grondwaterkwaliteit, klimaatadaptatie en natuurlijk de kosten. Maar vooral: hoe zorgen we dat we kunnen blijven boeren, en gezonde voeding kunnen blijven produceren voor nu en in de toekomst? Wat kan het Waterschap daaraan bijdragen, en wat kan Brussel voor ons doen?

Klimaatverandering, en hoe ons voor te bereiden op droogte én natte periodes, is het gesprek van de dag, zeker in de agrarische sector. Met de Waterschaps- en Europese verkiezingen in aantocht extra actueel: de keuzes die gemaakt worden in het Waterschap en in Brussel zijn bepalend voor onze toekomst.

Europarlementarier Jan Huitema is zelf melkveehouder, en weet dus als geen ander wat boeren bezighoudt. Huitema zal ingaan op hoe Brussel bezig is met klimaatverandering en de toekomst van de Europese landbouw. En natuurlijk is er volop ruimte om in te gaan op uw vragen en ideeën. De agrarische sector in het Rivierengebied staat bol van de innovatieve ontwikkelingen, dus wellicht dat men hem nog wat mee kan geven.

De BoerenBorrel wordt gehouden op 26 februari van 16 uur tot 19 uur in Brasserie 't Anker in Alphen, en is vrij toegankelijk voor iedereen met interesse in de agrarische sector, het Waterschap en Europa.

Meer berichten