Logo demaasenwaler.nl
Foto: Reinier Jansen

Start Wandelcafé Maas en Waal

MAAS EN WAAL - Als het aan Stichting Maas en Waal in Beweging ligt, gaat het initiatief 'Wandelcafé Maas en Waal' binnenkort van start. Donderdag 7 februari kwamen zo'n twintig geïnteresseerde inwoners uit diverse kernen op uitnodiging van Stichting Maas en Waal in Beweging bij elkaar om zich te laten informeren over het nieuwe initiatief.

Stichting Maas en Waal in Beweging heeft als doel om in elk van de 13 kernen in gemeenten Druten en West Maas en Waal in 2019 een wandelcafé te starten. Dit betekent dat er minstens 1x per week één uur in de kern gewandeld wordt, met een vast start- en eindpunt. Na het wandelen wordt er een kopje koffie of thee gedronken, gezelligheid en ontmoeting staat voorop. Iedereen die het leuk vindt mag mee doen, en er is geen inschrijving of andere verplichting aan verbonden.

De organisatie ligt in de handen van lokale vrijwilligers per kern die de route uitzetten en meelopen. De stichting ondersteunt bij de communicatie en stelt voor alle vrijwilligers en deelnemers hesjes met het logo van het Wandelcafé beschikbaar. Tijdens de bijeenkomst hebben enthousiaste inwoners uit in totaal 10 van de 13 aangegeven zich graag voor de organisatie in te zetten. Partners van de stichting vanuit zorg & welzijn waaronder huisartsen, Oefentherapie Maas en Waal, Meervoormekaar en GGD Gelderland-Zuid willen het 'Wandelcafé Maas en Waal' gezamenlijk met de inwoners verder uitwerken.

Maas en Waal in Beweging
Stichting Maas en Waal in Beweging heeft als doel het bevorderen van gezonde voeding, voldoende bewegen en een algemene gezonde leefstijl voor alle inwoners van Druten en West Maas en Waal. De stichting stimuleert en ondersteunt diverse partijen zoals ondernemers, verenigingen, zorg en welzijn en enthousiaste inwoners bij het opzetten van nieuwe initiatieven die passen bij de doelstelling. Kijk voor meer informatie op: www.maasenwaalinbeweging.nl.

Meer berichten