Logo demaasenwaler.nl
De dorpsauto op de standplaats in Appeltern.
De dorpsauto op de standplaats in Appeltern. (Foto: Anke Zeldenthuis)

Project Automobiel gestart

WEST MAAS EN WAAL - Vanaf 1 februari is het project Automobiel van start gegaan: een vervoerservice van Servicepunt Thuiswonen. Er hebben zich vijf vrijwilligers aangemeld die met hun eigen auto inwoners gaan vervoeren. Dit project is één van de alternatieven voor de buurtbus, die afgelopen januari is opgeheven.

Bij het project Automobiel van Servicepunt Thuiswonen kunnen inwoners gebruik maken van vrijwillige hulpchauffeurs die met hun eigen auto rijden. Wie gebruik wil maken van AutoMobiel wordt voor € 7,50 per jaar lid van Servicepunt Thuiswonen (tarief 2019). U kunt dan het hele jaar onbeperkt ritten aanvragen. Hiervoor belt u naar het coördinatiepunt in Tiel. De medewerker daar kijkt of er een chauffeur beschikbaar is die u kan brengen en/of ophalen. Het servicepunt regelt de afspraak met de chauffeur. U betaalt voor de rit € 0,30 per kilometer direct aan de chauffeur.

Meer vrijwilligers nodig
Voor het project AutoMobiel zoeken we nog vrijwilligers, met name in Appeltern, Maasbommel, Alphen en Altforst! Wilt u ook chauffeur worden voor AutoMobiel? Voor informatie of aanmelden neemt u contact op Servicepunt AutoMobiel uit Tiel via info@servicepunt-thuiswonen.nl of telefoon 088 7004 100.

Verschillende alternatieven
De gemeente West Maas en Waal werkt aan verschillende alternatieven voor haalbaar en betaalbaar vervoer voor de dorpen aan de Maas. Naast het project Automobiel is er het SLAGbusje in Alphen en een dorpsauto in Appeltern. De gemeente is in gesprek om ook in Maasbommel een dorpsauto in te zetten. Verder kunnen inwoners gebruik maken van de regiotaxi en de belbus.Wethouder Ans Mol: 'Wij vinden het als gemeente heel belangrijk dat inwoners zonder eigen vervoer toch mobiel zijn en blijven. Daarom zijn wij erg blij dat er verschillende mogelijkheden zijn voor vervoer. De inwoner kiest welke optie het beste past'.

Meer berichten