Ingezonden brief: Sluiting museum

Ingezonden

MAAS EN WAAL - In het artikel over de sluiting van het Museum Tweestromenland in de Gelderlander van 30 januari, stelde wethouder De Vree dat dit gebeurde met een unanieme meerderheid van de raad. Dit is onjuist. Sociaal Maas en Waal stemde tegen het voorstel en diende tevens een amendement in om het gebouw energie neutraal te maken, waarmee de vaste kosten voor het museum aanmerkelijk zouden kunnen worden verlaagd. Wethouder De Vree die nota bene ook nog eens duurzaamheid in zijn portefeuille heeft ontraadde de gemeenteraad dit voorstel.

De voorspelling die Sociaal Maas en Waal vorige week in de gemeenteraad deed is helaas uitgekomen. Sociaal Maas en Waal gaf toen al aan dat het voorstel van het college om de subsidie voor het museum Tweestromenland minimaal te verhogen een goed voorstel was, als het achterliggende doel was om het museum te sluiten. Dit is dus prima gelukt. Een mooi resultaat voor de coalitiepartijen aangevuld met CDA en SP !

Het amendement van Sociaal Maas en Waal om het gebouw te gaan verduurzamen en zodoende de energiekosten, een post van ongeveer 10.000 euro, terug te dringen werd niet gehonoreerd. Met dit voorstel zou het mes aan twee kanten snijden namelijk verduurzaming van gemeentelijke gebouwen, waarmee de gemeente een goed voorbeeld aan zijn inwoners zou geven en het in stand houden van een stuk Maas en Waalse cultuur door een grote groep vrijwilligers.

De coalitiepartijen gesteund door de andere oppositiepartijen beslisten anders. Dit is dus wat de coalitiepartijen bedoelen met cultuur een warm hart toedragen, vrijwilligers ondersteunen en waarderen, toerisme bevorderen en inzetten op verduurzaming van de gemeentelijke gebouwen.

Sociaal Maas en Waal blijft wel oog voor kunst en cultuur houden en draagt alle vrijwilligers een warm hart toe.

Piet Donkers,

Fractievoorzitter /raadslid

Sociaal Maas en Waal.