Afbeelding
Foto: Kenne Grégoire

Het realistische werk van kunstschilder Kenne Grégoire

Cultuur

BEUNINGEN - Kunstschilder Kenne Grégoire uit Deest schildert in een realistische stijl met een 17e eeuwse techniek. Op donderdag 14 februari van 20.00 tot 21.30 uur is de schilder te gast in Bibliotheek Beuningen en geeft kunstliefhebber Jos Schoots een toelichting op zijn werk.

Kenne Grégoire is vooral bekend van zijn portret van koning Willem-Alexander in de Oranjegalerij van het Stedelijk Museum in Kampen. Zijn werk omvat een grote diversiteit aan onderwerpen: van theatraal uitgedoste mensen tot romantische landschappen en stillevens vanuit een bijzonder perspectief. Grégoire behoort tot de stroming van het realisme; zijn werken bezitten altijd vervreemdende, verrassende elementen. Hij laat zien dat een traditionele techniek niet altijd leidt tot traditionele werken.

In gesprek met de schilder zelf

Op donderdag 14 februari toont kunstliefhebber Jos Schoots het werk van Kenne Grégoire in Bibliotheek Beuningen. De schilder zelf is ook aanwezig om te vertellen over zijn werk en vragen te beantwoorden. Bibliotheekleden en studenten betalen 2,50 euro, overige bezoekers kopen een kaartje voor 4 euro. Kaarten zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of via www.obgz.nl/uni-beuningen. Dit college is onderdeel van de collegereeks 'Universiteit van Beuningen', waarin regionale experts aan het woord worden gelaten.