Afbeelding
Foto: Smartlappenkoor 't Anker

Geweldig korenfestival

Cultuur

ALPHEN - 'Geweldig', zo betitelde voorzitter Stefan van Wichen het achtste korenfestival op 26 januari j.l. in De Hucht.

De stemming zat er al meteen goed in bij de aftrap van De Noorder Diva's uit Den Bosch, de 25 dames waren erg enthousiast en zongen hun liederen uit volle borst. Ze waren ook erg mooi gekleed, allemaal in het oranje en met een mooie boa`s om. Daarna zorgde koor 't Anker met hun meezingers dat de stemming er goed in bleef. De vrouwen Van 't Anker zongen Keep on Smiling, dit werd met een groot applaus beloond. Dit jaar was er een heel aparte gast, Bouwdewijn Dekkema, een doedelzakspeler. Hij speelde het nummer van Mieke Telkamp 'Waarheen Waarvoor'. Het was voor velen een aangrijpend nummer, waarmee zij overleden koorleden herdenken.

De mannen zongen 'Mooie meisjes laat je niet alleen' en er werd meteen een polonaise ingezet. Opnieuw was er een loterij met veel mooie prijzen, geschonken door gulle sponsors. Aan het eind van de avond was er nog een samenzang en daarna bedankte Stefan de sponsoren voor hun mooie geschonken prijzen en iedereen die deze avond tot een succes heeft gemaakt.

Al met al kan de organisatie terugkijken op een geweldig korenfestival.