Armando en Sylvia.
Armando en Sylvia. Foto: John van Gelder

Authentieke, verse Italiaanse gerechten bij Ristorante Grande Nonna

Zaken

DEEST - Dat je voor de echt authentieke Italiaanse keuken geen duizend kilometer hoeft te reizen, bewijzen chef-kok Armando en gastvrouw Sylvia, de kersverse eigenaren van Ristorante Grande Nonna in Deest.

Op een mooie locatie in het hartje van het Maas en Waalse dorp openden zij eind december hun restaurant aan de Grotestraat, voorheen café De Verleiding. De inrichting is sfeervol en ademt een rustige ambiance uit. Ideaal om te genieten van de gerechten, bereid volgens recepten uit Italië. De van oorsprong Toscaanse Armando leerde de kunst van het koken van zijn nonna, zijn oma, bij wie hij in Duitsland opgroeide. Armando vertelt: 'Van haar heb ik op de ouderwetse manier leren koken, de beste manier. Dat is waarom je je in ons restaurant in Italië kunt wanen. Ik maak bijvoorbeeld het deeg voor de pasta of pizza zelf en gebruik altijd verse kruiden en maak verse sauzen. Nooit poeder of kant-en-klare sauzen. Dat vind ik zelf niet lekker, dan wil ik het mijn gasten ook niet serveren.'
Gastvrouw Sylvia vertelt: 'Ons restaurant is er voor iedereen, jong en oud, met of zonder dieetwensen. We bieden een kleine kaart, met echt Italiaanse gerechten en wijnen, die eens in de drie maanden verandert.' Lachend voegt ze hieraan toe dat er dus geen patatjes op het menu staan. 'Zelf ben ik gek op bakken; als ik straks wat meer tijd heb in het voorjaar, ga ik Italiaanse taarten maken, lekker voor bij de koffie op het terras. Voor nu heb ik het nog te druk met alles wat bij de startperiode hoort, zoals het zoeken naar collega's', aldus Sylvia.

'Wij willen dat gasten lekker en rustig kunnen eten en dat ze het gezellig hebben bij Grande Nonna,' laat Armando weten, 'én dat ze blij de deur uitgaan. Dat doe ik door onder andere de gasten verrassende gerechten buiten de kaart aan te bieden. Het meest eervol is als ze nog een keer terugkomen en dat gebeurt al', besluit Armando met trots.
Ristorante Grande Nonna is gevestigd aan de Grotestraat 8-B in Deest.

Meer informatie en/of reserveren via info@grandenonna.nl, tel. 0487-84 92 96. Zie ook: www.grandenonna.nl. Facebook: Ristorante Grande Nonna.