Henk en Janneke van Oosteren.
Henk en Janneke van Oosteren. Foto: eigen foto

Expositie vader en dochter

Algemeen

DRUTEN - Vanaf 2 februari tot en met 31 maart is er een bijzondere expositie in D'n Bogerd, namelijk die van vader en dochter, Henk en Janneke van Oosteren.

Beide hebben het abstract schilderen ontdekt. Samen zijn ze regelmatig te vinden in het atelier van Leo en Ingrid Adams; Creatief Oostersteeg. Hier ontwikkelen zij hun kunstzinnige vaardigheden, maar inspireren en dagen ze elkaar ook uit. Zo heeft het tweetal een eigen doek een aantal keren gewisseld en zijn verder gegaan met het werk van de ander. Een bijzonder proces met twee verrassende eindresultaten.

Het individuele werk van de twee laat een eigen signatuur zien. Zo is het werk van Henk te herkennen aan het gebruik van contrast, uitbundige vormen en sprekende kleuren. De werkstukken van Janneke kenmerken zich door subtiele kleurnuances, vrouwelijke lijnen en minuscule details. Zowel vader als dochter houden van kleur.

Met deze expositie willen Henk en Janneke hun gezamenlijke passie aan het grote publiek tonen. Een selectie van hun beste werk is te zien op de eerste verdieping van d'n Bogerd in Druten. De expositie is gratis te bewonderen tijdens openingstijden van het cultureel centrum.