Afbeelding
Foto: Wim Piels

Beuningse wensboom geplant

Algemeen

BEUNINGEN - Burgemeester van Beuningen Daphne Bergman heeft woensdagmiddag 16 januari een Boom met Betekenis geplant op de hoogwatervluchtplaats in de Beuningse uiterwaarden.

Vooral kinderen en (groot)ouders zijn van harte welkom om hun wensen in de boom te hangen. Goede voornemens voor het nieuwe jaar, of wensen voor de verre toekomst. De iep die geplant wordt, krijgt de betekenis van een wensboom, om de hoop op een goede toekomst uit te spreken. Die toekomst zal duurzaam moeten zijn om het voor iedereen prettig te houden.

Om de omgeving niet te belasten met afval, kunnen kinderen en hun (groot)ouders hun wensen schrijven op kringlooppapier met bloemenzaadjes. Die komen uit als het papier vergaat en de wens hopelijk in vervulling is gegaan. Kinderen kunnen zelf ook een boom planten, door een walnoot of hazelnoot te verstoppen op een geschikt plekje. Met een kleitablet kan de eigen aanplant gemarkeerd worden. Wie later terugkomt, kan dan zien of de zaden zijn uitgekomen.

Bomen met Betekenis is een project van de stichting Onze Waal, waarbij alle bijzondere bomen langs de Waal geïnventariseerd zijn (www.onzewaal.info/natuur/). Voor meer informatie www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding