Logo demaasenwaler.nl
Leonie van den Berk en Amber van Zagten.
Leonie van den Berk en Amber van Zagten. (Foto: eigen foto)

Bewust bezig zijn met voeding

Leonie van den Berk is eigenaresse van Leonie Zorg en Lifestyle. Naast ZZP-er in de thuiszorg is ze onafhankelijk Herbalife distributeur. Zij merkt dat voeding de laatste jaren een populair gespreksonderwerp is. Leonie verkoopt sinds vijf jaar de producten van Herbalife en biedt hierbij coaching aan. Ze kwam Herbalife tegen toen zij zich ging verdiepen in een gezonde leefstijl. Ze is gestart als klant en uit haar eigen enthousiasme en tevredenheid begonnen als coach. Het werkte voor haar en ze wilde anderen ook de mogelijkheid tot een gezond leven gunnen.

Bewust bezig zijn met voeding is voor veel mensen belangrijk, maar het is vaak lastig om de juiste keuzes te maken. In de winkel liggen veel producten die ongezonde ingrediënten bevatten, terwijl je dit niet zou verwachten. Dat is één van de oorzaken van overgewicht. In West Maas en Waal is er volgens de GGD Gelderland-Zuid 6 procent meer overgewicht onder volwassenen dan gemiddeld in Nederland. In Druten ligt dit zelfs op 8 procent. De trend is dat het overgewicht alleen maar verder toeneemt en daarmee de ziekten die met overgewicht samenhangen. Vanuit haar zorgachtergrond heeft Leonie basiskennis op het gebied van voeding. Zij adviseert mensen onder andere over waar ze op kunnen letten om een bewuste keuze te maken qua eten en bewegen. Ook de zorgverzekeraars zien het belang hiervan in: met ingang van 1 januari 2019 wordt leefstijlcoaching vergoed vanuit de basisverzekering.

Volwaardige voeding
De producten van Herbalife zijn al 38 jaar op de markt en zijn bedacht door Mark Hughes. Hij is geïnspireerd door hoe astronauten eten: zij komen aan hun voedingstoffen door 'verkleind' eten in poedervorm. Dit is complete en volwaardige voeding, dat wil zeggen dat het alle voedingsstoffen bevat die je nodig hebt. Deze voeding wordt vaak in shake-vorm geconsumeerd, maar dat hoeft niet per se: er bestaan ook lekkere recepten met gezonde voedingsmiddelen en één Herbalife ingrediënt.

Persoonlijke coaching
Vaak wordt ook gedacht dat Herbalife alleen een dieet is, maar er zijn meer mogelijkheden met deze voeding dan afvallen. Je kan er bijvoorbeeld mee aankomen of een sportresultaat behalen. Leonie bekijkt in overleg met cliënten wat zij voor hen kan betekenen. Deze persoonlijke coaching is één van de pluspunten van Herbalife. Bovendien kan iedereen kan vrijblijvend de producten uitproberen door middel van een proefpakket van drie dagen. Er geldt bovendien een niet-goed-geld-terug-garantie binnen een maand op alle producten met uitzondering van het proefpakket.

Goede voornemens
Bij een nieuw jaar horen goede voornemens, zoals het werken aan een gezondere en betere versie van jezelf. Het kan motiverend werken om hier samen mee aan de slag te gaan. Dat kan bijvoorbeeld met de Weight Loss Challenge. Elke week komt een groep gemotiveerde mensen in Tiel bij elkaar en geven Leonie en twee collega-coaches uitleg over onderwerpen rondom voeding en bewegen. Er zit een competitie-element aan vast: de kosten van de deelnamen gaan in een prijzenpot die aan het einde van de twaalf weken durende challenge met de deelnemers met de meeste vooruitgang gedeeld wordt. Het is niet verplicht om producten van Herbalife te gebruiken als je deelneemt aan deze challenge.

Wie niet in de gelegenheid is om naar de bijeenkomsten toe komen, kan deelnemen aan een online challenge. Deze challenge duurt 21 dagen en begint elke tweede maandag van de maand. Deelnemers krijgen toegang tot een WhatsApp groep waarin dagelijks berichten gedeeld worden over gezonde leefstijl. Ook geven deelnemers door wat hun voortgang is en legt iedereen 5 euro in. Deze prijzenpot wordt verdeeld over de drie beste resultaten. Om deel te nemen, wordt verwacht dat je minstens het ontbijtpakket afneemt. Het ontbijt is de belangrijkste start van de dag. Herbalife biedt een ontbijt waar alle voedingstoffen in zitten die je nodig hebt voor zo'n goede start.
Meer informatie via tel. 06-20 28 43 36 of mail naar: leonie67@hotmail.nl.

Door Femke Pierlo

 

Meer berichten