Logo demaasenwaler.nl
Burgemeester Daphne Bergman tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst.
Burgemeester Daphne Bergman tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst. (Foto: Ger Loeffen)

'Ik mag nu met recht zeggen: ik ben jullie burgemeester!'

BEUNINGEN – De nieuwjaarsreceptie van de gemeente Beuningen, die tevens dienst deed als officieel welkom voor de nieuwe burgemeester Daphne Bergman, leverde afgelopen vrijdag een volle hal in het gemeentehuis op. Verschillende inwoners, maar ook vertegenwoordigers van clubs en verenigingen, waren naar de Van Heemstraweg gekomen om de burgermoeder te feliciteren.

Bergman hield daar haar eerste nieuwjaarstoespraak als burgemeester. 'Voor u staat een blij en trots mens. Ik mag nu met recht zeggen: ik ben jullie burgemeester! Het afgelopen jaar ben ik als waarnemend burgemeester gastvrij ontvangen. Ik heb veel van jullie al ontmoet. Nu krijg ik de kans om jullie nóg beter te leren kennen', waren haar eerste woorden.

Jongeren

Speciale aandacht had de burgemeester voor jongeren in haar toespraak. 'In hoeverre houdt ons toekomstig beleid rekening met de jongere generatie? En op welke wijze kunnen wij de jongere generatie bereiken en vooral betrekken bij het beleid van de gemeente? Hoe interesseer je hen voor het samen zoeken naar oplossingen voor zaken die lokaal spelen? En wat vraagt dat van ons als gemeentelijke organisatie?', vroeg de nieuwe burgermoeder zich af.

Na haar speech kreeg Bergman een kleine verrassing. De gemeente was de straat opgegaan om inwoners vragen te laten stellen aan de nieuwe burgemeester. Dat leverde soms verrassende zaken op, zoals een vrouw die vroeg of ze mee wilde doen aan de ouderenbingo die georganiseerd werd. Bergman gaf aan daar graag eens heen te gaan.

Op de koffie

Overigens wil Daphne Bergman de komende maand, in de vier dorpen van de gemeente, koffie drinken met de inwoners om hen zo beter te leren kennen. Dat kan op vrijdag 18 januari tussen 10.00 en 12.00 uur in De Lèghe Polder (Schoolstraat 16, Beuningen), vrijdag 18 januari tussen 15.00 en 17.00 uur in De Paulus (Molenstraat 2, Winssen), vrijdag 25 januari tussen 10.00 en 12.00 uur in MFA 't Hart (Den Elt 17, Ewijk) en vrijdag 25 januari tussen 15.00 en 17.00 uur in 't Centrum (Pastoor van der Marckstraat 7, Weurt).

Door Patrick Huisman

Meer berichten