Logo demaasenwaler.nl
Hockeyclub Druten MB1.
Hockeyclub Druten MB1. (Foto: Irene den Biesen)

HCD MB1 zaalkampioen

NIJMEGEN - Het eerste kampioenschap van Hockeyclub Druten is een feit. Afgelopen zondag sloot MB1 het zaalseizoen af met een eerste plek in de poule. Met een totaal van 19 punten; 6 gewonnen wedstrijden, 1 gelijkspel en 1 verloren wedstrijd, mogen de meiden zich terecht kampioen noemen.

Het was een onwijs spannende competitie. Zo was het aan het begin wel even schrikken toen de meiden twee maanden geleden te horen kregen dat ze gepromoveerd waren naar de eerste klasse. Toch ging MB1 denderend van start. Al na de eerste wedstrijddag stond het team 2 punten los. Helaas lukte het niet de voorsprong te behouden en liep MB1 aan tegen een nederlaag tegen Nijmegen MB3 en een onverwacht gelijkspel tegen QZ MB2.

Uiteindelijk kwam het allemaal aan op de laatste wedstrijddag. Aan het begin hadden HCD MB1 en Nijmegen MB3 precies evenveel punten en een gelijk doelsaldo. Druten wist de eerste wedstrijd tegen Union MB3 te winnen met 0-5. Voor Druten scoorden Roos Wullems (2 keer), Sofie Megens en Meintje van Rossum (2 keer).

Voor de tweede wedstrijd stond mede-kampioenskandidaat Nijmegen op het programma. Aangezien zij hun eerste wedstrijd met 3-2 wonnen, stonden beide teams nog steeds gelijk. Voordeel voor Druten was wel dat zij, dankzij de mooie score uit de eerste wedstrijd, genoeg hadden aan een gelijkspel.

Tijdens de wedstrijd speelden de Drutense meiden erg sterk, tactisch en met vertrouwen, waardoor zij domineerden. Dankzij uitstekend teamwerk, goed keeperswerk van Rosan Gubbels, die een strafbal stopte, en met Wies Gubbels en Suze Krijgsman die voor Druten het Nijmeegse goal vonden, wist MB1 de wedstrijd met 2-0 te winnen. Druten MB1 kon zich hierna terecht zaalkampioen 2018-2019 noemen.

Door Marieke Korsten

Meer berichten